Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

19:21 - 22/05/2011

Το Δίκαιον Ήθος

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

..δεν είναι δωρεά ούτε εύνοια της τύχης. Πρόκειται για κατάσταση και μάλιστα κατόπιν σκληρού ηθικού αγώνα. Διμέτωπος είναι ο αγώνας τούτος, διότι αφ’ ενός μεν πρέπει να αγωνιστεί κανείς κατά του ιδίου του εαυτού και να καταγάγει την περιφανή εκείνη νίκη, η οποία ονομάζεται αυτογνωσία και αρετή, αφ’ ετέρου δε να ακτινοβολήσει ως δημιουργικό στοιχείο εντός του κοινωνικού πλαισίου. Συνήθως, οι περισσότεροι χάνουν τον αγώνα εξ ιδίων αδυναμιών, αλλ’ ενίοτε και το περιβάλλον είναι τόσο υπερκορεσμένο από αναθυμιάσεις διαφθοράς, ώστε να μη δύναται το ήθος να αναπτυχθεί.

Όσοι, όμως, δοκιμάσουν την λεγόμενη ηθική ικανοποίηση από τις κατακτήσεις τους αυτές,

μεταβάλλονται αυτομάτως σε ρωμαλέους μαχητές και στρατιώτες στην υπηρεσία του δικαίου.

Επόμενον είναι όμως, πάσα εμφάνιση δικαίου ήθους να σημαίνει πλήγματα κατά της φαυλότητας, της πονηρίας και της αδικίας. Δια τούτο και η αντίπαλη αυτή παράταξη, η οποία αγαπά το σκότος, προσπαθεί να αμυνθεί για να περισώσει τα οργανωμένα συμφέροντά της και εν τέλει για να μην εξοντωθεί.

Τα όπλα της φαυλότητας είναι κυρίως η βία και πάσα κακή χρήση δυνάμεως. Αλλά δεν δύναται να τα χρησιμοποιήσει απροκάλυπτα, χωρίς δηλαδή να αναδυθεί από το προστατευτικό σκότος. Και δεν είναι πάντοτε οι καιροί πρόσφοροι για να αποκαλύψει το ειδεχθές πρόσωπό της η φαυλότης. Δια τούτο και επιστρατεύει το δολιότερο όπλο, δηλαδή τον φαύλο λόγο, ο οποίος δύναται υπό την μορφή της ανθοδέσμης να κρύβει εγχειρίδιο και υπό την γεύση γλυκίσματος, δηλητήριο.

Αυτοί είναι οι δύο αντίπαλοι.

Το ένα μέτωπο, η συνείδηση του δικαίου ανθρώπου

και το άλλο, το κοινωνικό πεδίο.

md 455 thumb Η ιστοσελίδα http://miastala.com με καταπλήσσει με τα υπέροχα θέματά της, και να με συχώρεση που ανεβάζω ολόκληρο το θέμα.

Συνήθως, προ της ανοικτής επιθέσεως, ο φαύλος λόγος προσπαθεί δια ψυχρού πολέμου να κλονίσει τα θεμέλια του δικαίου ήθους. Ο δελεασμός, η κολακεία, ο εκφοβισμός και η απειλή είναι τοιούτου είδους φαύλοι λόγοι, οι οποίοι όμως προσκρούουν στο αδιαπέραστο τείχος της ηθικής ακεραιότητας και ακαμψίας. Πώς είναι, αλήθεια, δυνατόν ο εξ αρχής ηττημένος να παραστήσει τον νικητή, μη έχοντας άλλα όπλα από εκείνα τα οποία συνέτριψε ακριβώς το δίκαιον ήθος, για να στήσει το τρόπαιο του; Μόνον αδύνατοι χαρακτήρες υποκύπτουν σε τέτοιες επιθέσεις.

Σε μία τέτοια σύγκρουση στο εξωτερικό μέτωπο, διαιτητής είναι η κοινή γνώμη.

Και είναι αυτονόητον ότι, εάν έχουμε καλλιεργημένη κοινή γνώμη και ευνοούμενη πολιτεία, ο φαύλος λόγος είναι και άτολμος και διστακτικός. Διότι δύναται να επιστρέψει ως «μπούμερανγκ» σε αυτόν που τον εκτόξευσε. Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι πάντοτε δυνατόν να έχουμε ευτυχείς εποχές για τις κοινωνίες. Εάν, μάλιστα, προστεθεί σ’ αυτό, ότι το έξοχο δίκαιον ήθος δημιουργεί και αντιζηλίες και φθόνο και ανταγωνισμούς, κατανοούμε ότι ο φαύλος λόγος, ενίοτε, βρίσκει έφορο έδαφος για την κακή σπορά του. Εάν δε, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, παρ’ όλου που θα έχει ευεργετηθεί από το δίκαιον ήθος, παρασυρθεί προς το αντίθετο στρατόπεδο, τότε πλέον η φαυλότης και η αδικία αφήνει τα όπλα του λόγου και λαμβάνει, απροκάλυπτα, τα όπλα της βίας και της εγκληματικότητας.

Εάν αναλογισθούμε τα σημερινά μέσα διαδόσεως του λόγου και την δύναμη την οποία εξασφαλίζουν, σ’ αυτόν που εκλέγει αυτά, τότε πρέπει να παραδεχθούμε ότι, ο δίκαιος άνθρωπος είναι δυνατόν, εν ριπή οφθαλμού, όχι μόνο θα θιγεί και να σπιλωθεί, αλλά να κονιορτοποιηθεί….

Ο δίκαιος άνθρωπος, ναι ! Το ήθος του, όμως, ουδέποτε.

md 521 thumb Η ιστοσελίδα http://miastala.com με καταπλήσσει με τα υπέροχα θέματά της, και να με συχώρεση που ανεβάζω ολόκληρο το θέμα.

Διότι η αδικία, μόλις ελευθερωθεί από τον διώκτη της, σπεύδει μανιωδώς να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και φυσικά, η παρασυρθείσα πλειοψηφία σε καταδικαστική ψήφο του δικαίου, πληρώνει πρώτη το σφάλμα της, την μωρεία της, την αφέλεια και την ζηλοτυπία της. Δια τούτο άλλωστε στρέφεται, συνήθως, μανιωδώς, κατά των εξαπατησάντων αυτής και δεόντως επωφεληθέντων. Αυτοί που πότισαν κώνιο τον Σωκράτη, πολύ σύντομα εκπληρώσαν το κακούργημά τους.

Αλλά, και εάν, ακόμη, επί σειρά αιώνων, επικρατήσει η ισχύς της αδικίας και της πονηρίας και εάν ακόμη, ο διασυρμός και η καταδίκη του δικαίου ήθους είναι μακροχρόνια, λόγω της επικρατήσεως αυτής, ουδείς δύναται να ισχυριστεί ότι ο αδαμάντινος χαρακτήρας, άπαξ κι έλαμψε, να κηλιδωθεί. Η ζημία βαρύνει εκείνους, που επί αιώνες, κατατυραννούνται γιατί δεν ανακάλυψαν το άσπιλο του δικαίου ήθους.

Η αμοιβή εκείνου προεισπράχθηκε ως αιωνιότης και ενώπιον της αιωνιότητος, οι αιώνες οι μετρούμενοι με γενεές ανθρώπων, ή ζώων, είναι απλές στιγμές. Καμία ισχύς δεν υπάρχει εις στον κόσμο και κανένα όπλο ικανό, πολύ λιγότερο δε ο φαύλος λόγος, ώστε να θίξει την υπεροχή του δικαίου και την αμοιβή του.

Δια τούτο η αγωγή των νέων ανθρώπων για να είναι καλή, θα πρέπει να έχει ως στόχο, αυτή την κατάκτηση, ασχέτως αν η αμοιβή είναι ακόμη μια μικρή πρόγευση. Είναι, όμως, αρκετή για να πείσει έναν άνθρωπο να αφιερώσει τη ζωή του στην υπηρεσία του δικαίου.

Δια τούτο και μεθοδεύουν πλέον έτσι τα πράγματα, ώστε να μην υπάρχει πλέον, σωστή αγωγή, ιδιαιτέρως των νέων ανθρώπων !

md 536 thumb Η ιστοσελίδα http://miastala.com με καταπλήσσει με τα υπέροχα θέματά της, και να με συχώρεση που ανεβάζω ολόκληρο το θέμα.

Διάβασε ακόμη σχετικά άρθρα και σχολίασε

Αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι να αλλάξουμε πραγματικά τον εαυτό μας.

Μια από τις μεγαλύτερες ψευδαισθήσεις που έχουμε,

είναι να προσπαθούμε να αλλάξουμε τους άλλους

νομίζοντας ότι αν αυτοί αλλάξουν,

εμείς θα γίνουμε ευτυχέστεροι..!!!

Η τέχνη πηγάζει από την φαντασία και απευθύνεται στην φαντασία.

  • Συνεπώς, αν λειτουργεί σε ένα κύκλωμα πολιτισμού, με ισορροπία ως προς τις άλλες δυνάμεις της ψυχής και η φαντασία, τότε, είναι ο ρυθμιστής που δεν αφήνει την μονόπλευρη επικράτηση καμιάς από τις άλλες ψυχικές δυνάμεις. Γιατί ο λόγος και ο νους, ασυγκέραστοι με φαντασία, μας δίνουν μόνον λογοκρατία και νοησιαρχία, οι οποίες με έναν στείρο ορθολογισμό, μαραίνουν την δροσιά της ζωής και μπορεί αυτή η ζωή να τακτοποιηθεί με τέλεια ορθολογικά μέσα, αλλά να είναι αβίωτη. Επίσης και το συναίσθημα μένει ακαλλιέργητο χωρίς την μεσολάβηση της φαντασίας και της τέχνης.

Μόνο στο Άτομο, όχι στην μάζα, υπάρχει Ευτυχία.

  • Είναι Ατομική υπόθεση και απόλυτα Εσωτερική. Η είσαι ευτυχισμένος ΤΩΡΑ ή δεν είσαι ευτυχισμένος ΤΩΡΑ. Δεν μπορεί μια ομάδα, όλοι μαζί, να είναι Ευτυχισμένοι, στο μέλλον. Μπορεί να φαίνεται ότι είναι, αλλά δεν είναι. Γιατί η Ευτυχία ΔΕΝ υπάρχει στην Μάζα. Δεν υπάρχει σε άλλον χρόνο εκτός από το ΤΩΡΑ. Ευτυχία Δεν υπάρχει στον όχλο. Υπάρχει ΜΟΝΟ στα άτομα. Υπάρχει μόνο στα Πνευματικά Άτομα. Όλοι οι υπόλοιποί όπως και η μάζα μιμούνται την ευτυχία, δεν είναι σε θέση να την νοιώσουν. Γιατί τα κέντρα που βιώνεται η Ευτυχία είναι από το κέντρο της καρδιάς και πάνω, που τα άψυχα όντα δεν διαθέτουν. Η Ευτυχία βιώνεται στο ΤΩΡΑ και σε κανένα άλλο χρόνο.

Δεν είσαι το κέντρο του κόσμου!!

  • Αρκεί να απαλλαγούμε κάπως από την αποχαύνωση για να δονήσει το μέλλον μέσα μας. Αρκεί να ανοίξουμε μόνο τα μάτια μας για να διαπιστώσουμε ότι ο άνθρωπος, φορτωμένος με τόσες και τόσες ατέλειες, δεν μπορεί να είναι το τελευταίο και πιο τελειοποιημένο μοντέλο της φύσης. Αρκεί να θελήσουμε για να καταλάβουμε ότι αν μέσα μας μπορέσουμε να δούμε ίχνη από το μέλλον, αυτό το μέλλον θα μπορεί πια να υπάρχει πλασμένο σε κάποιο μέρος, σε κάποια διάσταση, σε κάποιο κλειδί της ίδιας της φύσης μας, που αυτή τη στιγμή μας διαφεύγει. Ουρανός και γη είναι τα σκηνικά της φύσης.

Στη μέση βρίσκονται οι άπειρες μορφές ζωής που εκφράζονται. Από τον ουρανό εξάγουν την κοσμική δύναμη του αστρικού μυστηρίου, του μυστηρίου του μέλλοντος.

md 356 thumb Η ιστοσελίδα http://miastala.com με καταπλήσσει με τα υπέροχα θέματά της, και να με συχώρεση που ανεβάζω ολόκληρο το θέμα.

Διαλογισμός της χαράς

Στις δύσκολες και κρίσιμες μέρες που ζούμε, είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε τη χαρά στον αγώνα μας. Χωρίς χαρά, κινδυνεύουμε από ενεργειακή δηλητηρίαση.

Ας εξασκηθούμε στη χαρά ως εξής:

  • Κλείνουμε τα μάτια και φέρνουμε στη μνήμη μας ένα γεγονός της παιδικής μας ηλικίας που μας έκανε πολύ χαρούμενους. Ξαναβιώνουμε αυτή τη χαρά όσο πιο ζωντανά μπορούμε. ‘Διογκώνουμε’ αυτό το αίσθημα χαράς ώστε να γεμίσει όλο το είναι μας. Νιώθουμε όλα μας τα κύτταρα να ξεχειλίζουν από χαρά.

  • Τελειώνουμε το διαλογισμό μας με μια προσευχή ευγνωμοσύνης.

Γιν Γιανγκ – Η Δύναμη της Ζωής

Αν σχηματοποιήσουμε τα παραπάνω βάσει του συμβόλου της Ζωής, του Γιν Γιανγκ, θα δούμε ότι μέσα στην επιφάνεια της μαύρης πλευράς, που συμβολίζει τη κακότητα και τη καταστροφή, κρύβεται η λευκή τελεία, ο σπόρος του Καλού. Όπως επίσης και μέσα στη λευκή επιφάνεια, που συμβολίζει το ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ‘καλό’, κρύβεται η μαύρη τελεία, ο σπόρος του κακού, της καταστροφής. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι οι δυο επιφάνειες του Γιν Γιανγκ, η άσπρη και η μαύρη (χωρίς τις τελείες) είναι η ΕΓΩΙΣΤΙΚΗ εκδήλωση της ζωής, το ‘φουσκωμένο’ εγώ, που μπορεί να εκδηλώνεται καταστροφικά ή με ‘καλοσύνη’ ακόμα.

Δημιουργική Αντιμετώπιση του Θυμού

Καθετί που βιώνουμε έχει το λόγο και τη χρησιμότητά του και δεν πρέπει να το αποφεύγουμε. Η μεγάλη πληγή της ανθρωπότητας είναι η αποφυγή [των συναισθημάτων και του πόνου], κι έτσι χάνει πολύτιμες ευκαιρίες εξέλιξης κι εσωτερικής μεταμόρφωσης. Ο θυμός φαινομενικά είναι μια προσπάθεια να κυριαρχήσουμε στον άλλον, όμως στην ουσία είναι προσπάθεια να κυριαρχήσουμε επί του εαυτού.

Αγάπα Τον Άνθρωπον

Χτύπα τις ανθρώπινες αδυναμίες. Στιγμάτιζε το πάθος. Καυτηρίαζε την αμαρτία. Αλλά ποτέ μη θίγεις την αξιοπρέπεια του αμαρτήσαντος. Μην πληγώνεις, μη φονεύεις ποτέ τον αδελφό σου άνθρωπο. Έστω κι αν είναι αμαρτωλός

Η Αγάπη Είναι Δύναμη.

Οι Αρνητικοί άνθρωποι είναι κλεισμένοι σε έναν οριακό κύκλο, εγωισμού, απληστίας, θυμού, έλλειψης αποδοχής από την κοινωνική ομάδα, και ανελέητης φιλοδοξίας. Ο πόθος τους για δύναμη τους θέτει σε έναν οριακό κύκλο, και η δύναμη που επιζητούν στο τέλος στρέφεται εναντίον τους. Υφίστανται τον κακό έλεγχο που επιδιώκουν να αποκτήσουν.

md 449 thumb Η ιστοσελίδα http://miastala.com με καταπλήσσει με τα υπέροχα θέματά της, και να με συχώρεση που ανεβάζω ολόκληρο το θέμα.

Chakras>> Energy A” και Β”

Τα πάντα είναι Ενέργεια, όλα όσα βλέπουμε αγγίζουμε, νοιώθουμε είναι εκδηλώσεις Ενεργειακών πεδίων. Σε όλες της φιλοσοφίες, θρησκείες, επιστήμες ανά τους αιώνες, αυτό είναι ένα  αναμφισβήτητο γεγονός. Όποιον πολιτισμό και αν μελετήσεις θα μάθεις γι αυτή την Ενέργεια –πράνα- που κυβερνά τα πάντα. Άλλωστε Κβάντα σημαίνει “πακέτο Ενέργειας”.

Το μόνο που κάνει η σύγχρονη επιστήμη είναι να αποδεικνύει σε εργαστήρια αυτό που οι Σοφοί ξέρουν και λένε από πάντα. Είναι πραγματικά πολύτιμη η συμβολή της στην διάδοση της γνώσης στις πλατειές μάζες των ανθρώπων που θέλουν να μαθαίνουν μόνο ότι είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο. Σε κάποιους Ανατολικούς συνήθως πολιτισμούς  αυτή η Ενέργεια λέγεται  Τσάκρα.

Η Μυστικότητα του Πολεμιστή

Η Αποκάλυψη των Μυστικών σου, δίνουν στον ανταγωνιστή σου, εχθρό, αντίπαλο, το Συγκριτικό Πλεονέκτημα στο πεδίο της επικείμενης μάχης, πώλησης, δημιουργίας νέου προϊόντος. Η Αποκάλυψη των Μυστικών Της Επιχείρησης σου Σημαίνει, χάσιμο του Στρατηγικού Συγκριτικού Πλεονεκτήματος του Αιφνιδιασμού, δηλαδή ΗΤΤΑ – ΘΑΝΑΤΟΣ. Δεν μπορείς να εξαφανίσεις εντελώς τις διαρροές, ούτε να εξαλείψεις όλους τους ηλίθιους, μπορείς όμως να τους ελαχιστοποιήσεις.

Το να φανερώνεις κάτι σημαίνει να μιλάς γι αυτό. Δεν μπορείς να πεις εκ των προτέρων τι θα κάνεις. Ντου Μου (Η Τέχνη Του Πολέμου) 孫子兵法

Ναρκωτικά vs Πνευματικότητα Β”

Το δυστύχημα είναι ότι οι κατοχές αυτές παίρνουν τον έλεγχο μεγάλου μέρους του νευρικού συστήματος του ατόμου, ελέγχοντας τη σκέψη του, κάνοντας το άτομο να αποφεύγει να δει τις ζημιές που κάνει στον εαυτό του, και σαν ρομποτάκι απλά να υπακούει τις εντολές των οντοτήτων αυτών που θέλουν να τραφούν μέσα από το χασίς, το αλκοόλ, το σεξ, τις ουσίες κλπ. Οι οντότητες αυτές τρέφονται από την –μεγάλη- ενεργειακή απώλεια που προκαλείται με τις διάφορες ουσίες.

Ναρκωτικά vs Συνείδηση

Τα ναρκωτικά, στη καλύτερη περίπτωση, ανοίγουν απλώς ένα παράθυρο στο αστρικό πεδίο. Σπάζουν το αιθερικό τείχος και εξαναγκάζουν τη συνείδηση να περάσει μέσα απ’ αυτό το άνοιγμα στον αστρικό κόσμο, έναν κόσμο φανταστικό, γεμάτο θυμαπάτες, απατηλά χρώματα και μορφές. Κανένα ναρκωτικό δεν μπορεί να ανεβάσει τη συνείδηση ψηλότερα από το αστρικό πεδίο.

http://miastala.com/s/archives/11415

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*