Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

07:57 - 03/05/2011

Τέθηκε σε ισχύ οδηγία της ΕΕ για απαγόρευση εκατοντάδων φάρμακων φυτικής προέλευσης.

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Είχαμε μιλήσει και στο παρελθόν για το θέμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των βοτάνων με φαρμακευτικές ιδιότητες,και ειδικότερα με το θέμα του Codex Alimentarius.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της dailymail, από 30-04 2011 και στο εξής βρίσκεται σε ισχύ η σχετική οδηγία της απαγόρευσης των βοτάνων. Πιο συγκεκριμένα:

“Οι ασθενείς χάνουν την πρόσβασή τους σε εκατοντάδες φάρμακα φυτικής προέλευσης σήμερα, μετά από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς οι οποίοι τέθηκαν σε ισχύ. 

Οι πωλήσεις όλων των βοτανικών φαρμάκων ,εκτός από ένα μικρό αριθμό δημοφιλών προϊόντων για «ήπιες» ασθένειες, όπως είναι η Echinacea για το κρυολόγημα και το Βαλσαμόχορτο (Hypericum perforatum) St John’s wort για την κατάθλιψη έχουν απαγορευθεί.

Για πρώτη φορά τα παραδοσιακά προϊόντα πρέπει να αδειοδοτούνται ή να συνταγογραφούνται από ειδικό (ο έχων την άδεια στο εξής να φτιάξει το φάρμακο).

Τόσο οι ειδικοί, όσο και οι παραγωγοί των βοτανικών φαρμάκων, φοβούνται ότι θα αναγκαστούν ως αποτέλεσμα τωνκανονισμών αυτών να αποκλειστούν από την εργασία τους.

Ορισμένα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται πιο συχνά «διασώθηκαν» μετά την έγκριση ενός σχεδίου για το Συμβούλιο Επαγγελμάτων Υγείας (Health Professions Council) από τον Γραμματέα Υγείας Andrew Lansley (Secretary of State for Health), για τη δημιουργία μητρώου επαγγελματιών που θα παρέχουν τα φυτικά φάρμακα χωρίς άδεια.
Ωστόσο, πολλά φάρμακα χάθηκαν καθώς δεν μπόρεσαν όλοι να αντέξουν τα οικονομικά μεγέθη της διαδικασίας αδειοδότησης που κοστίζει μεταξύ £80.000 και £120.000.


Τουλάχιστον 50 βότανα, συμπεριλαμβανομένων HORNY GOAT WEED(το λεγόμενο φυσικό Viagra), οι Κάψουλες Κράταιγου(Hawthorn Berry) που χρησιμοποιείται για τον πόνο της στηθάγχης και η Διοσκορέα ή Γιαμ (wild yam ) δεν θα διατίθενται (αποθηκεύονται) πλέον στα καταστήματα υγιεινής διατροφής, αναφέρει ο Βρετανικός σύνδεσμος βοτανικών φαρμάκων (British Herbal Medicine Association).” 

Πηγή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*