Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

15:12 - 24/05/2012

Ρε Ανάπτυξη σου δίνουμε…γιατί δεν σου αρέσει;

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Μήπως ξέχασες να βάλεις σως ρε Μαυρογυαλούρο;…ε, τι να σου πω τώρα; Ποια Μνημόνια και ποια χρηματοδότηση μας τσαμπουνάς μωρέ; Εδώ οι μισοί στο χωριό είμαστε έτοιμοι για το κρατητήριο για χρέη…Απλά δεν έχουν αρκετούς αστυνομικούς, δικαστές και φυλακές για να μας μαζέψουν….
– Μην τα βλέπετε έτσι μαύρα. Η χρηματοδότηση της ΕΕ πάει στην αγορά. Για την ανάπτυξη.
– Ποια ανάπτυξη ρε Γκόρτσο της κακιάς ώρας; Στα κέρδη των τραπεζών πάει. Και σε λίγους μεγαλοκαρχαρίες. Επειδή είμαι από χωριό με θεωρείς τόσο μα τόσο βλάκα;
– Ε, και; Αυτοί είναι που κάνουν επενδύσεις. Αυτοί προωθούν την Ανάπτυξη. Δεν συμφωνείς με την Ανάπτυξη;

-Η ανάπτυξη του πορτοφολιού του τραπεζίτη και του «Μεγάλου» εννοείς;
– Ναι, αλλά ένας Μεγάλος να πάρει 1 δις και να κάνει ένα δημόσιο έργο αμέσως ανεβαίνουν οι δείκτες ανάπτυξης….
– Ναι, αλλά τα λεφτά τα παίρνει αυτός για να τα κάνει χρηματοπιστωτικό απόθεμα στο εξωτερικό.
– Μα παίρνουν λεφτά και οι εργάτες του έργου.
– Οι οποίοι είναι ξένοι και όχι Έλληνες. Οι οποίοι επίσης βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, στις χώρες τους.


– Όπως και να έχει, οι δείκτες της ανάπτυξης αμέσως πάνε προς τα πάνω.
– Και τι με νοιάζουν εμένα οι δείκτες σου; Αυτοί θα δώσουν να φάει στον φτωχό κοσμάκη που ξεσκίζεις τόσα χρόνια; Σε μένα που με έχεις καταστρέψει τόσα χρόνια πάει τίποτα;
Τα χρέη των μεγάλων τα χάρισες. Τα δικά μου γιατί δεν τα χαρίζεις;






– Δε δουλεύει έτσι το πράγμα. Σε όλη την αγορά πάνε τα χρήματα της χρηματοδότησης. Οι τράπεζες χρειάζονται χρήμα για να το ρίξουν στην αγορά. Έτσι μόνον θα αυξηθεί η «ρευστότητα» στην αγορά.






– Καλά ρε δεν ακούς; Τι έχεις πάθει; Η πολιτική προκαλεί «κώφωση»; Τα λεφτά πάνε στους μεγάλους. Τίποτα δεν φτάνει στον «μικρό». Στον μικροέμπορο ή στον εργαζόμενο ή στον άνεργο ή στον συνταξιούχο φτάνει μόνο ο λογαριασμός στο τέλος. Για ποια ρευστότητα και κουραφέξαλα μου λες;






– Ε, πως; Οι τράπεζες δίνουν σε όλους δάνεια. Και στον μεγάλο και στον μικρό.






– Ρε φίλε κοίτα γύρω στο καφενείο, βλέπεις πόσες νερατζιές έχει; Δοκίμασες μωρέ ποτέ να πας στην τράπεζα και να ζητήσεις επαγγελματικό δάνειο για ν’ ανοίξεις ένα μικρομάγαζο; Αν δεν έχεις ακίνητο για εγγύηση δεν σου δίνουν μια. Και μάλιστα κάποτε αυτό. Τώρα θέλουν τον τριπλάσιο αριθμό ακινήτων για να σου δώσουν το ίδιο ποσό. Που ζεις εσύ;






– Ε, μα κι αυτοί επιχείρηση είναι. Πρέπει να βγάλουν. Και να διασφαλίσουν τα λεφτά τους.






– Οκ. Τότε κι εσύ κόψε την καραμέλα ότι δίνεις στις τράπεζες για να δώσουν στην αγορά. Γιατί είναι ψέμα. Τους δίνεις λεφτά που θα πληρώσουμε όλοι εμείς για να βγάλουν αυτοί ακόμη περισσότερα κέρδη. Για να μαζέψουν με υποθήκες όλα τα ακίνητα του κοσμάκη. Θανάσιμοι Τοκογλύφοι είναι κι εσύ τους στηρίζεις λοιπόν.






– Μα έτσι λειτουργεί η οικονομία.






– Κυρ Γκόρτσο, δεν θα φύγεις σήμερα ούτε από το καφενείο, ούτε από το χωριό όρθιος αν συνεχίσεις έτσι….Αν ήθελες να στηρίξεις τις τράπεζες να έδινες «επιδότηση» (δηλαδή ΔΩΡΕΑΝ) στα νοικοκυριά και στον κοσμάκη, στην φτωχολογιά να πληρώσει τα δάνειά του. Έτσι, ούτε αυτός θα καταστρεφόταν και οι τράπεζες θα στηρίζονταν.






– Δεν μπορείς ν’ απορρίπτεις έτσι αβασάνιστα την έννοια Ανάπτυξη. Ανάπτυξη σημαίνει στήριξη της βιομηχανίας.






– Την βιομηχανία φρόντισε η ΕΕ με την αμέριστη συνεργασία σου Πολιτικέ μέσα από πλήθος προγραμμάτων (δήθεν) «ανάπτυξης» να την εξαφανίσει από την Ελλάδα. Τώρα ξαφνικά την θυμήθηκες; Τώρα που την διέλυσες;






– Ανάπτυξη σημαίνει στήριξη της αγροτιάς και της κτηνοτροφίας.






– Ποια; Αυτή που η ΕΕ φρόντισε επίσης να την διαλύσει με την αμέριστη συνεργασία σου Πολιτικέ, πάλι μέσα από πλήθος προγραμμάτων (δήθεν) «ανάπτυξης»; ΜΟΠ και τρίχες κατσαρές. Εσύ ο ίδιος ανακοίνωσες πως πλέον εισάγουμε το 85% των τροφίμων μας και το 90% των ζωοτροφών μας. Τώρα εδώ που την έφτασες, στο νεκροκρέβατο, ξαφνικά τη θυμήθηκες; Εδώ ακόμη και τώρα βγάζεις αποφάσεις (ΕΕ και «ανάπτυξη» και πάλι) όπου απαγορεύεις να καλλιεργήσει ο κοσμάκης το πιο αρχαίο και ιερό προιόν αυτού του τόπου, τα αμπέλια. Για να μπορούν άλλες μεγάλες χώρες της ΕΕ να καλλιεργήσουν αυτές αμπέλια. Σε λίγο ρε θα απαγορεύσεις στην φτωχολογιά να φυτεύει ακόμη και κρεμμυδάκια στις γλάστρες στο μπαλκόνι της….






– Ανάπτυξη σημαίνει στήριξη του εισοδήματος του εργαζομένου, του άνεργου, του συνταξιούχου. Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας θα φέρει αύξηση θέσεων εργασίας και μισθών.






– Ποια στήριξη; Σαν αυτή που εφαρμόζεις και έκοψες το μισό τους εισόδημα σε λίγους μήνες; Έτσι ορίζεις εσύ την «αύξηση της ανταγωνιστικότητας»; Με μείωση μισθών, επιδομάτων και συντάξεων που θα φέρει αύξηση στα κέρδη κάποιων λίγων, έτσι;






– Ανάπτυξη σημαίνει και ΕΣΠΑ, προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης εκ μέρους της ΕΕ στην μικρομεσαία επιχείρηση.






– Ποιο ΕΣΠΑ ρε φίλε; Έχεις δει ποτέ σε ποιους απευθύνονται; Έχεις δει τον απίστευτο αριθμό τρελών λεπτομερειών των προγραμμάτων; Το πόσα σου ζητάνε οι «καλοθελητές» για να φτιάξουν την πρόταση; Το πόσα ζητάνε «κάποιοι άλλοι καλοθελητές» για να «περάσουν» την πρόταση; Το πόσο «εξεζητημένοι και απρόσιτοι» είναι οι τομείς των προγραμμάτων; Το πόσες προτάσεις απορρίπτονται από τις κωλοεπιτροπές σου είτε από εγκληματική γραφειοκρατία, είτε για ν’ ανοίξουν «θέσεις προγράμματος» για να δώσεις τις επιδοτήσεις σου σε «ημέτερους»; Έχεις δει τι τεράστια κονδύλια χρειάζονται για την «προσωπική συμμετοχή» του επιχειρηματία; Έχεις δει τι τεράστιες εγγυήσεις απαιτούν οι τράπεζες για να καλύψουν αυτή την «προσωπική συμμετοχή»; Που ζεις εσύ; Στο…χαρτοβασίλειο των Βρυξελλών;


Στην «πραγματική αγορά» έζησες ποτέ;






– Μα είναι και τα προγράμματα επιδότησης του Μικροεπαγγελματία, της νεανικής ή/και γυναικείας επιχειρηματικότητας και τόσα άλλα παρόμοια.






– Κοίτα. Αν σου επαναλάβω τα παραπάνω θα νοιώσω εκτός από ηλίθιος και ότι μιλάω σε τοίχο. Βρε τράβα δες πόσο λίγα λεφτά φτάνουν εντέλει στην Ελλάδα και σε πόσο λίγους φτάνουν. Και ιδίως σε «ποιους»… Όλα στα λόγια είναι. Λόγια της ΕΕ και λόγια δικά σου….στην πράξη, αντί να αυξάνεις την όποια υποτυπώδη επιδότηση της φτωχολογιάς φρόντισες και έκοψες μέχρι και το πενιχρό αυτό επίδομα του ανέργου…αδίστακτε δήμιε….






– Ανάπτυξη σημαίνει και στήριξη της Αλιείας…






– Όχι άλλη ανάπτυξη βρε Γκόρτσο, γιατί με όλα αυτά τα «περιβόητα ευρωπαϊκά προγράμματα ανάπτυξης» τόσες δεκαετίες και με ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ, η Ελληνική αλιεία εξαφανίστηκε απ’ το χάρτη….



Άστο σε παρακαλώ, γιατί σε λίγο, αν βάλεις μπρος κι άλλο πρόγραμμα ανάπτυξης θα «εξαφανίσεις» ακόμη και τον φτωχό ψαρά της παραλίας με την πετονιά….






– Ανάπτυξη σημαίνει και Ναυτιλία. Κοίτα πόσο υψηλή θέση έχει η Ελληνική Ναυτιλία διεθνώς…






– Α, όσο γι’ αυτό, ναιαιαι, βέβαια….Και τι σχέση έχει αυτό με τον κοσμάκη; Ναι, όντως, τους δίνετε τεράστια οικονομική «στήριξη». Δισεκατομμύρια ευρώ. Τα οποία τα φορτώνετε στην πλάτη μας βεβαίως, βεβαίως. Μόνο που τίποτε απ’ αυτά δεν πάει σε μας. Μόνο το χρέος. Στις τσέπες τους πάει όλο το κέρδος. Όλα τα κεφάλαια που τους δίνετε πάνε σε ξένα ναυπηγεία, στην διεθνή αγορά για νέα πλοία, σε ξένα πληρώματα, σε λογαριασμούς στο εξωτερικό. Εκεί πάνε κεφάλαια, επιδοτήσεις και κέρδη. Κόψε το δούλεμα λοιπόν. Κι άντε να πάρεις το «μπαξίσι» σου απ’ αυτούς. Και που είσαι; Χρέωσέ τους και τον λογαριασμό για την τεράστια «βοήθεια» που τους δίνεις τόσα χρόνια. Το «κορόιδο» πές τους αρνείται να πληρώσει άλλο για τα κέρδη τους.






– Ανάπτυξη σημαίνει στήριξη της «έρευνας και τεχνολογίας».






– Ποια μωρέ; Ποια έρευνα που όλα τα «κεφάλια» μας έχουν φύγει για το εξωτερικό τόσες δεκαετίες τώρα; Που τα Πανεπιστήμιά μας ξέρουν να κάνουν μόνο καταλήψεις και «λουμπινιές» και κανένα ερευνητικό πρόγραμμα; Που όταν καταφέρει με προσωπικούς κόπους μια ερευνητική ομάδα να προτείνει κάποιο ενδιαφέρον πρόγραμμα αμέσως εσύ, οι «πάτρονές» σου στο εξωτερικό και η γραφειοκρατία σου φροντίζετε να τα «εξαφανίσετε» και να τα «φάνε» οι «έξωθεν φίλοι» σου;






– Ανάπτυξη σημαίνει στήριξη της Παιδείας.






– Παιδεία; Ποια παιδεία; Όχι σε παρακαλώ, όχι άλλη στήριξη βρε παιδιά….Από την «πολλή στήριξη» έπαθε η έρμη «υπερτροφία», «υπερβιταμίνωση», «υπεραναπτυξιακό σύνδρομο» τόσα χρόνια και κατέρρευσε….την διαλύσατε ρεμπεσκέδες γαμώ το συνάφι σας μέσα να στο πω μπεταντζίδικα….






– Ανάπτυξη σημαίνει και στήριξη του «αδυνάτου»…






– Ναι, ναι, το είδαμε κι αυτό…από την πολλή στήριξη μπούχτισαν οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι, οι μικροσυνταξιούχοι, οι ανάπηροι και εθελοντικά βγήκαν και σου έδωσαν όλοι το μισό τους εισόδημα….ρε σαν δεν ντρέπεσαι λίγο, θρασυτάτη πολιτική οδαλίσκη των σαλονιών….






– Ανάπτυξη είναι και η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας…ο εκσυγχρονισμός του Δημοσίου…






– Και τόσες δεκαετίες ρε φίλε γιατί δεν το’ κανες; Τι άλλαξε και ξαφνικά θα το κάνεις τώρα; Όχι, δεν έχεις καμία πρόθεση να το κάνεις γιατί αυτά τα δύο είναι ακριβώς η «απαραίτητη κάλυψη» που χρειάζεσαι εσύ και οι «κολλητοί» σου για τις «λαμογιές» σας….






– Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα αλλά όλα θ’ αλλάξουν τώρα. Πιστέψτε μας.






– Γιατί να σε πιστέψω; Τι έκανες (από θετικές πράξεις) για να σε πιστέψω; Αυτές τις υποσχέσεις τις ακούω ίδιες κι απαράλλακτες δεκαετίες τώρα Μαυρογυαλούρε. Κι όσο υπόσχεσαι, τόσο χειροτερεύει και η συμπεριφορά σου και τα πράγματα.






– Δεν είναι όλοι οι πολιτικοί το ίδιο. Αλλάξαμε τώρα.






– Ναι, ε; Τις τελευταίες δεκαετίες κάθε τρία χρόνια η Βουλή ανανεώνεται κατά 50%. Νέα πρόσωπα ίδιες πολιτικές, ίδιες λαμογιές. Όντως, τα πρόσωπα αλλάζουν. Οι πολιτικές και η διαφθορά όμως μένουν ίδια κι απαράλλακτα. Άρα, όχι, δεν αλλάξατε. Οι ίδιοι εγκληματίες είστε. Άι σιχτιρ….εξαφανίσου απ’ αυτόν τον τόπο, τράβα στο σαλέ σου στην Ελβετία γιατί δεν σε σηκώνει το «κλίμα» μ’ «αυτά που έρχονται εδώ»…. και να εύχεσαι να μην βρεθεί κάποιος με «κότσια» που θα «τολμήσει να πει ναι στο αίτημα της Ελβετίας και ν’ ανοίξει τους λογαριασμούς σας εκεί»…..






– Κοίτα, όλα είναι θέμα «διαπραγμάτευσης»…μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα τώρα…






– Στη διαπραγμάτευση κάτι δίνεις και κάτι σου δίνουν…το τι ζητάμε εμείς να «πάρουν πίσω» ή τι άλλο ζητάμε να μας δώσουν το έχουμε ακούσει επανειλημμένα….το «τι ζητάνε αυτοί» δεν έχουμε ακούσει ως τώρα…και παρεμπιπτόντως, ως τώρα, τόσες δεκαετίες δεν καταφέρατε τίποτα παρά μόνον καταστροφή για τη χώρα και το λαό σας σε όλες αυτές τις «περιβόητες διαπραγματεύσεις» με την ΕΕ…άρα, ή ανίκανοι είστε ή δεν έχουμε να δώσουμε «ανταλλάγματα», που σημαίνει δεν έχουμε «διαπραγματευτικό χαρτί» ή ζητούν τα «πάντα» και δεν είστε ικανοί να πάτε κόντρα…τουτέστιν, το ίδιο ανίκανος θα είσαι και στην επόμενη «διαπραγμάτευση»….τι να σε κάνουμε λοιπόν; Σε τι είσαι χρήσιμος; Και όπως θα σου απαντούσαν οι «ομοτράπεζοί» σου : « Στη δουλειά μου το στέλεχος που δεν τα πάει καλά στην διαπραγμάτευση και στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εταιρείας τον διώχνω και φέρνω άλλον…κι αν όλο το team τα έχει κάνει θάλασσα δεν είμαι ηλίθιος να τους ξαναχρησιμοποιήσω και σε νέο project….ή όπως θα σου το έλεγαν οι «άλλοι ομοτράπεζοί» σου : «…τον καπετάνιο που μου έριξε το βαπόρι στα βράχια δεν είμαι ηλίθιος να του δώσω να κυβερνήσει κι άλλο καράβι…πάει στη δικαιοσύνη και μετά από εκεί που’ ρθε»….εντάξει; το’ πιασες τώρα; άιντε από δω…άπληστε…βαρέθηκα να με θεωρείς τόσο μα τόσο ηλίθιο πια….για να μην πω ότι πλέον με έχεις βγάλει «εκτός εαυτού»…κι όταν συμβεί αυτό στον Πολίτη, να το φοβάσαι Μαυρογυαλούρο…μπορεί το «γιαούρτι» και το «νεράτζι» να «αλλάξουν μορφή»…

Γιώργος Ανεστόπουλος

http://katohika.gr/2012/05/06/blog-post_24-9/

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*