Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

17:14 - 16/08/2014

Ο πλανήτης μεταξύ απληστίας και φανατισμού

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ο πλανήτης μεταξύ απληστίας και φανατισμού

Ο ηλικιωμένος τεχνίτης που κάνει απεντομώσεις στο σπίτι μου – τον φωνάζω για πλάκα «κύριε Μυρμηγκοφάγε» – είναι πολύ ιδιόμορφος αλλά και φιλοσοφημένος.

Για να είναι αποτελεσματικός στη δουλειά του έχει μελετήσει σε βάθος χρόνου τις συνήθειες των εντόμων και έχει βγάλει σημαντικά συμπεράσματα, που μπορεί εύκολα να μεταφερθούν και στις οργανωμένες κοινωνίες των ανθρώπων.

Έχει μάλιστα παρακολουθήσει απίθανα ντοκιμαντέρ με έντομα όπως εκείνο το περίφημο που προβαλλόταν στις αίθουσες των κινηματογράφων στα τέλη της δεκαετίας του ’70 («Το χρονικό του Ελστρομ» νομίζω ότι λεγόταν) και έδειχνε πόσο οργανωμένες είναι οι κοινωνίες των μυρμηγκιών, με σαφείς ρόλους, ιεραρχία και κατανομή αρμοδιοτήτων σε κάθε μυρμηγκοαποικία.

«Αντί να στρέφεται κανείς κατά των στρατιωτών της μυρμηγκοφωλιάς, του απλού δηλαδή μυρμηγκιού που κουβαλάει φαγητό όλη τη μέρα, θα πρέπει να στραφεί κατά της βασίλισσας που γεννάει χιλιάδες στρατιώτες-κουβαλητές για να κρατάει σταθερό τον πληθυσμό στο βασίλειό της» μου επαναλαμβάνει.

Για τον σκοπό αυτόν παρασκευάζει ένα ειδικό δηλητήριο από μια ουσία που λατρεύουν οι βασίλισσες των μυρμηγκιών και την προσφέρει στους στρατιώτες να την κατεβάσουν στη φωλιά. Εκείνη, ανίκανη να αντισταθεί στη λιχουδιά, τη δοκιμάζει και πεθαίνει οδηγώντας στην καταστροφή την υπόλοιπη αποικία.

«Κύριε δημοσιογράφε» με φωνάζει για πλάκα «ο πλανήτης καταστρέφεται γιατί βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μυλόπετρες. Από τη μία μεριά είναι η μυλόπετρα της απληστίας – που θυσιάζει τα πάντα στον βωμό του κέρδους και δεν ενδιαφέρεται για τις κραυγαλέες ανισότητες το 1% του πληθυσμού του πλανήτη να έχει το 50% του πλούτου και το 50% του πληθυσμού του κόσμου να ζει με ένα δολάριο την ημέρα. Από την άλλη, είναι η μυλόπετρα της θρησκείας που αλέθει όλους τους ανθρώπους που έχουν άγνοια και βρίσκονται σε οικονομική απόγνωση. Πείθει νέα παιδιά να ζωθούν εκρηκτικά και να σπείρουν τον θάνατο για να πετύχουν την αιώνιο ζωή του μουσουλμανικού Παραδείσου, με τρεχούμενα νερά, πιλάφια και παρθένες».

«Με τον ίδιο τρόπο που σταματάμε την επέλαση των μυρμηγκιών στρεφόμενοι κατά της βασίλισσας θα πρέπει να στραφούμε και κατά της καρδιάς της οικονομικής απληστίας αλλά και κατά της καρδιάς της θρησκευτικής μυθοπλασίας» μου επισημαίνει.

«Για να χτυπήσουμε τις ακρότητες των τζιχαντιστών πρέπει να δώσουμε τη γνώση και την ελπίδα στον μουσουλμανικό κόσμο και όχι να τον βομβαρδίζουμε και να τον φέρνουμε σε απόγνωση. Αυτό δημιουργεί κάθε φορά ολοένα και περισσότερους καμικάζι».

«Για να χτυπήσουμε την απληστία της αγοράς πρέπει να βάλουμε κανόνες και φρένο στα οικονομικά μεγαθήρια που νέμονται τον πλούτο του πλανήτη, να εξουδετερώσουμε τα πανίσχυρα κερδοσκοπικά funds, τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και τα χρηματιστήρια εικονικού πλούτου που έχουν γίνει πιο ισχυρά από τα κράτη».

Θα πείτε: σκέψεις και λόγια ενός φιλοσοφημένου αλλά ιδιόμορφου εξολοθρευτή εντόμων – πόση βαρύτητα μπορεί να έχουν; Πάντως στην καταπολέμηση των μυρμηγκιών είναι άσος.

Παπαδόπουλος Νότης

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (11)

  1. Ανώνυμος 08/16/2014 @ 6:37 ΜΜ

    μαλιστα μαλιστα

    απο λογια χορτάσαμε.

    αυτοι οι τρελοι εκει κατω που κανουν τα παλαβα..

    πως ζουσαν πριν εμφανιστούν οι πολιτισμενοι δυτικοι στην ζωη τους ?

  2. Ανώνυμος 08/16/2014 @ 6:46 ΜΜ

    ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΤΙΣΗ…ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤ' ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΚΤΙΣΤΗ ΑΙΤΙΑ.. ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΚΤΙΣΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΟΗΜΟΝ…ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΙΤΙΑ …ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΝ ΧΡΙΣΤΟ ΝΕΟ-ΤΑΞΙΚΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΕ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ…ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΗ ΧΟΛΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΕΣΥ…ΠΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΧΤΥΠΑΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ…ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ….ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ…ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΧΑΡΜΑΝΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ…ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ…ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ…

    ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΤΡΑΒΩΝΟΜΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΤΥΦΛΟΣ[ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ] ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΟΜΟΡΦΙΑ ΦΥΣΙΚΗ Η ΘΕΙΚΗ ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ…

  3. Κυτα να σωθεις εσυ γιαννη απ την κοζανη. Ασε μας εμας. Δεν ειμαστε ακομη ετοιμοι και ωριμοι για παραδεισο. Θα φαμε πορτα.
    Ενω εσυ τον εχεις σιγουρο. Μη φανατιζεσαι. Θα χρειαστεις δυναμεις γιατι ο παραδεισος εχει μακρυ
    δρομο. Και μην γελιεσαι απο τωρα… Μονος σου θα τον διαβεις. Η προσκληση ισχυει κατα μονας.

    • Ανώνυμος 08/16/2014 @ 8:27 ΜΜ

      MOYNEUIS 1 …KOITA MHN ΞΑΝΑΕΙΡΩΝΕΥΤΕΙΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΚΑΗΚΕΣ… ΣΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ ….ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    • Ανώνυμος 08/17/2014 @ 8:51 ΠΜ

      nyeuis1
      γιατι ρε φιλεναδα λες..ασε μας εμας..
      οι εμας εισαι εσυ..
      αρα μιλας για τον εαυτο σου..
      ασε τους υπολοιπους να πουν
      με τον τροπο τους,οτι εχουν να πουν.

      μην τους βαζεις στο ιδιο καλαθι μαζι σου.
      οχι για κανεναν αλλο λογο..
      παρα του οτι..ο τροπος σου..γυρευει κραξιμο.

      το τραβαει ο οργανισμος σου..
      ειμαι σιγουρος οτι στον ερωτα θα γουσταρεις
      χαστουκακια.

      οχι βεβαια,δεν ειναι κακο αυτο.
      αλλα μην μπλεκουμε την κουβεντα με το 'κοκο'.

      αλλο το ενα και αλλο το αλλο.

      γεια σου

  4. Ανώνυμος 08/17/2014 @ 1:03 ΠΜ

    kala ta leei o terminator kai egw eimai o mam ra thunder thunder thunder aaaaaaaaaa

  5. Ανώνυμος 08/17/2014 @ 6:10 ΠΜ

    ΓΙΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΙΚΟΙ…ΟΙ ΠΡΩΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ…ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΗ,ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ…ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΘΕΟΥ ΑΛΛΑ ΕΝΟΣ ΑΣΥΛΗΠΤΑ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΙΣΣΟΡΟΠΟΥ ΔΑΙΜΟΝΑ…ΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ….ΕΤΣΙ ΟΛΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ…..ΜΑ ΟΛΑ.

    • Ανώνυμος 08/17/2014 @ 8:55 ΠΜ

      αντε μπράβο.αφού τα εξήγησες όλα μεγάλε!

      γράψε και ένα βιβλίο,να τα κονομήσεις..

      εσυ δεν είσαι για δω.είσαι για μεγάλα πράγματα.

      με τύφλωσε το φώς της γνώσης σου.

      ανατρίχιασα

    • Ανώνυμος 08/17/2014 @ 9:26 ΠΜ

      ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ Ε;;;;

      ΜΕ ΤΟΝ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΣΟΥ ΑΥΡΙΟ

  6. Ανώνυμος 08/17/2014 @ 9:01 ΠΜ

    Συμφωνω απολυτα με τον Γιαννη Κοζανη.

  7. Ανώνυμος 08/17/2014 @ 9:10 ΠΜ

    [ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΧΑΡΜΑΝΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ]

    ΠΌΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*