Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

07:34 - 30/08/2014

Είναι το Σύμπαν ένα δισδιάστατο ολόγραμμα;

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Είναι το Σύμπαν ένα δισδιάστατο ολόγραμμα;

Ένα νέο πείραμα που ξεκίνησε τη λειτουργία του στο εργαστήριο Φέρμι στο Ιλινόις των ΗΠΑ, θα προσπαθήσει να απαντήσει σε μερικά πολύ βαθιά ερωτήματα για το Σύμπαν που αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας.

Πρόκειται για το Ολόμετρο (Holometer) το οποίο θα μελετήσει το ενδεχόμενο το Σύμπαν μας να είναι ένα δισδιάστατο ολόγραμμα, λίγο πολύ όπως και η οθόνη μία τηλεόρασης η οποία σε μία επιφάνεια προβάλλει έναν τρισδιάστατο κόσμο.

Όπως και στην τηλεόραση, εάν κοιτάξει κανείς πολύ κοντά θα δει την εικόνα να αποτελείται από πίξελς, ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν πως με τον ίδιο τρόπο μπορεί να είναι οικοδομημένο και το Σύμπαν, με τις πληροφορίες να είναι εγγεγραμμένες σε δισδιάστατα πακέτα με μέγεθος 10 τρισεκατομμύρια τρισεκατομμύρια φορές μικρότερο από αυτό ενός ατόμου, στη λεγόμενη κλίμακα Πλανκ.

“Θέλουμε να μάθουμε εάν ο χωροχρόνος είναι ένα κβαντικό σύστημα, εάν συμπεριφέρεται όπως η ύλη” λέει ο Κρεγκ Χόγκαν, διευθυντής του κέντρου σωματιδιακής αστροφυσικής στο εργαστήριο Φέρμι. “Εάν δούμε κάτι, θα αλλάξει ριζικά την ιδέα που έχουμε γύρω από το χώρο εδώ και χιλιάδες χρόνια”, συνέχισε.

Σύμφωνα με την αρχή της απροσδιοριστίας, που βρίσκεται στην καρδιά της κβαντικής μηχανικής, η ακριβής γνώση της ορμής και της θέσης ενός σωματιδίου είναι αδύνατες. Εάν ο χώρος αποτελείται όντως από δισδιάστατα τμήματα, τότε και εκείνος θα εμπίπτει στην ίδια αρχή. Μία άλλη ομοιότητα μεταξύ ύλης και χώρου σε αυτή την περίπτωση θα είναι πως ακόμη και σε θερμοκρασίες κοντά στο απόλυτο μηδέν, ο ψηφιοποιημένος χώρος θα πρέπει να δονείται από κβαντικές διακυμάνσεις.

Πλέον σε πλήρη λειτουργία, το Ολόμετρο θα χρησιμοποιήσει ένα ζεύγος από συμβολόμετρα σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους, το καθένα από τα οποία θα στέλνει μία πολύ ισχυρή δέσμη λέιζερ (ισοδύναμη με 200.000 στιλό λέιζερ) σε μία σχισμή που θα τη διαχωρίζει σε δύο διαδρομές 40 μέτρων. Στο τέλος της διαδρομής το φως ανακλάται και επιστρέφει στο σημείο που διαχωρίστηκε, προκειμένου να ξανασυνδυαστεί σε μία ακτίνα.

Οι ερευνητές στη συνέχεια θα μελετήσουν τη συμπεριφορά της ακτίνας προκειμένου να ανιχνεύσουν οποιονδήποτε θόρυβο που θα μπορούσε να οφείλεται στη κβαντική φύση της δομής του χώρου. Ο “ολογραφικός θόρυβος” όπως τον αποκαλούν οι επιστήμονες, θα πρέπει να βρίσκεται σε όλες τις συχνότητες, ωστόσο θα πρέπει να διαχωριστεί από οποιοδήποτε άλλο είδος δονήσεων.

“Εάν εντοπίσουμε ένα θόρυβο που δε μπορούμε να ξεφορτωθούμε, ίσως ανακαλύψουμε κάτι θεμελιώδες για τη φύση”, λέει ο φυσικός του εργαστηρίου Φέρμι Άαρον Τσου. “Είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα στιγμή για τη φυσική. Ένα θετικό αποτέλεσμα μπορεί να ανοίξει μία λεωφόρο ερωτημάτων για το πως λειτουργεί ο χώρος”, ολοκλήρωσε.

naftemporiki.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Ανώνυμος 08/30/2014 @ 11:31 ΜΜ

    Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ [ ΦΩΤΟΣ ] ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ…ΕΝΑ ΘΕΙΚΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΖΟΟΓΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΟΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΩΝ …ΜΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΘΕΙΚΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΝ ΣΤΑΥΡΩΝ… Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΕΣΣΕΡΑ Η ΙΕΡΑ ΤΕΤΡΑΚΤΥΟΣ…

    ΤΟ ΘΕΙΚΟ ΔΕΛΤΑ [ ΤΡΙΓΩΝΟ Η ΤΕΣΣΕΡΑ ] ] ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΤΕΡΑ…ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ [ ΓΡΑΜΜΑ ] ΤΩΝ ΨΥΧΟΠΟΜΠΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ [ ΔΗΛΟΣ-ΔΕΛΦΟΙ-ΔΗΛΟΝ-ΔΩΔΩΝΗ ]..ΤΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΟ ΘΕΙΚΟ ΤΕΘΡΙΠΠΤΟΝ ΑΡΜΑ …ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ…ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗ-ΕΦΗΒΙΚΗ-ΩΡΙΜΗ-ΓΕΡΟΝΤΙΚΗ…Η ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΕΣΣΕΡΑ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ…

    ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΑΤΗ [ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΡΕΣ ] ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΗ [ ΛΕΠΤΟΦΥΗ ] ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ …ΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΡΙΣΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΕΠΕΝΕΡΓΟΥΝ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΣΤΟΥ ΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΑΝΔΡΩΝ ΟΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ…

    ΟΙ ΕΛΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ FIBONACI …1.1.2.3.5.8.13 ΚΛΠ…Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ…ΕΤΣΙ ΚΑΘΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΕΧΕΙ ΟΚΤΩ ΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ…ΚΑΙ ΔΙΕΚΑΤΡΕΙΣ ΣΤΗ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΑ [ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ]…

    ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΗΣ MERCEDES THΣ BMW ΤΗΣ AUDI…ΙΣΟΠΛΕΥΡΑ ΤΡΙΓΩΝΑ.. ΤΡΙΓΩΝΑ ΡΟΜΒΟΙ.. ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΙ…ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗΝ ΔΙΕΠΕΙ Η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΡΜΟΝΟΙΑ…ΣΤΗΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΤΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑ [ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΟΙΚΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ…

    ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΕΨΙΛΟΝ [ ΤΟ ΕΨΙΛΟΝ ΤΟ ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ ]…ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΔΕΛΦΙΚΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑΣ…Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΥΗΣΗ ΣΤΟ ΦΩΣ…ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ…ΤΟ Ε ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΤΟΙΧΕΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ… ΝΕΡΟ ΦΩΤΙΑ ΑΕΡΑΣ ΓΗ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΑΣ….Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ…ΔΙΕΣΗ ΗΜΙΤΟΝΟ ΤΟΝΟ ΔΙΤΟΝΟ ΤΡΙΜΗΤΟΝΟ…

    ΤΟ ΕΨΙΛΟΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΝΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟΥ ΘΕΙΟΥ…ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΘΕΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ…ΑΥΤΗΝ Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ [ ΓΑΜΟΣ ] ΠΟΥ ΟΙ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ Ε….

    Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΑ ΠΤΗΝΑ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΛΟΥΒΙΑ…

    ΟΙ ΘΕΟΙ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΟΣΜΙΑ ….ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ….[ ΠΛΑΤΩΝ]

    '' ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΣΜΟΝΗΣΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΘΕΟ …[ ΠΛΑΤΩΝ]

    Ο ΘΕΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΩΜΑΤΟΣ…[ ΠΛΑΤΩΝ ]

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  2. Ανώνυμος 08/31/2014 @ 2:13 ΠΜ

    Πιάσαμε πάλι το άλλο άκρο 2:31;;;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*