Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

08:02 - 11/06/2014

Βάλτε «λουκέτο» στην… κερκόπορτα του iPhone

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Βάλτε «λουκέτο» στην… κερκόπορτα του iPhone

H λειτουργία DFU στο iPhone εμποδίζει οριστικά τις υποκλοπές των συνομιλιών του κατόχου του – οι οποίες μπορούν να συμβούν ακόμη και όταν εκείνος νομίζει ότι έχει απενεργοποιήσει τη συσκευή του!


Για μια ακόμη φορά ο Εντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, προχώρησε σε αποκαλύψεις για τις δυνατότητες παρακολούθησης που έχουν υπηρεσίες όπως η NSA.

Ο Σνόουντεν αποκάλυψε σε εκπομπή του αμερικανικού δικτύου NBC ότι υπάρχει δυνατότητα παγίδευσης των τηλεφώνων iPhone που ως γνωστόν διαθέτουν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Με αυτή την παγίδευση μπορεί κάποιος να κρυφακούει όσα ο κάτοχος της συσκευής συζητά, ακόμη και όταν έχει κλειστή τη συσκευή του! Μετά την αποκάλυψη ειδικοί έσπευσαν να υποδείξουν έναν τρόπο ώστε να παρεμποδίζεται αυτή η παγίδευση των iPhones.

Το εμφύτευμα

Η παγίδευση στην οποία αναφέρθηκε ο Σνόουντεν γίνεται με μια τεχνική που είναι γνωστή στον κόσμο των υποκλοπών με τον όρο «εμφύτευμα». Το εμφύτευμα στο οποίο αναφέρεται ο Σνόουντεν λειτουργεί με τρόπο τέτοιο ώστε να νομίζει ο κάτοχος της παγιδευμένης συσκευής ότι αυτή είναι απενεργοποιημένη ενώ στην πραγματικότητα είναι σε (κρυφή) λειτουργία και δέχεται εντολές όπως επί παραδείγματι να ενεργοποιήσει το μικρόφωνο. Έτσι ο υποκλοπέας μπορεί να ακούει ό,τι συζητά ο κάτοχος της συσκευής.

Το εμφύτευμα έχει την μορφή λογισμικού και μπορεί να τοποθετηθεί σε μια συσκευή είτε αν αποκτήσει κάποιος απευθείας πρόσβαση σε αυτήν για να το τοποθετήσει είτε από μακριά, αν η συσκευή συνδεθεί με το διαδίκτυο ή μέσω του συστήματος συχνοτήτων στις οποίες λειτουργεί η συσκευή. Το εμφύτευμα μπορεί να είναι επίσης και κάποιο εξάρτημα για την τοποθέτηση του οποίου απαιτείται φυσικά απευθείας πρόσβαση στο επίμαχο κινητό.

Πώς θα προστατευθείτε

Οπως ήταν ευνόητο η αποκάλυψη του Σνόουντεν εκτός από συζητήσεις προκάλεσε και πολύ μεγάλη αναστάτωση στους κατόχους των iPhones. Ετσι κάποιοι ειδικοί στον τομέα των κινητών τηλεφώνων έσπευσαν αρχικά να επιβεβαιώσουν τον πρώην πράκτορα αναφέροντας ότι πράγματι υπάρχει αυτό το κενό ασφαλείας στα iPhones αλλά δίνοντας παράλληλα και μια λύση. Εδειξαν μάλιστα ένα τρόπο με τον οποίο παρεμποδίζεται η λειτουργία του εμφυτεύματος.

Ο κάτοχος του iPhone πρέπει αρχικά να συνδέσει τη συσκευή σε μια πρίζα ή σε θύρα USB. Στη συνέχεια θα πρέπει να κρατά πατημένο το πλήκτρο της έναρξης λειτουργίας (power) της συσκευής. Μετά από τρία δευτερόλεπτα κρατώντας πατημένο το power πατήστε και το πλήκτρο κεντρικής λειτουργίας της συσκευής (home). Κρατήστε και τα δύο πλήκτρα πατημένα για δέκα δευτερόλεπτα. Αφήστε αρχικά το πλήκτρο power ενώ συνεχίζετε να κρατάτε το home για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Θα ενεργοποιηθεί η λειτουργία DFU που η συμβατική της χρήση σχετίζεται με την αναβάθμιση λογισμικού της συσκευής αλλά, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπλοκάρει και τα συγκεκριμένα εμφυτεύματα.

Δημοσιεύτηκε στο “ΤΟ ΒΗΜΑ science” την Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

  1. Ανώνυμος 06/11/2014 @ 9:59 ΠΜ

    ελα με τη σαβουρα, που νομιζουν οτι ειναι και γκατζετ η Μουφα..ουτε ραδιοφωνοι δεν εχει

  2. Ανώνυμος 06/11/2014 @ 11:50 ΠΜ

    ΔΕΝ έχω iPhone.

    這些

  3. Ανώνυμος 06/11/2014 @ 2:38 ΜΜ

    Ιponos

  4. Ανώνυμος 06/11/2014 @ 5:12 ΜΜ

    Υπάρχει και η low tech λύση:
    Απλά μπλοκάρεις το μικρόφωνο… (με λίγο σελοτειπ ή πλαστελίνη ή κάτι τέτοιο), έτσι δεν μπορεί να ακούσει κανείς το μικρόφωνο.

    Επίσης, να ξέρουμε ότι η λειτουργία DFU, δεν είναι εξ ανάγκης και εξ ορισμού ασφαλής.Μπορεί το firmware (το οποίο τρέχει πίσω και πάνω από το λειτουργικό) να κάνει την δουλειά της ηχογράφησης και από DFU. Αρκεί η Apple να προσθεσει την λειτουργία αυτή στην επομενη έκδοση του λειτουργικού.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*