Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

18:12 - 06/05/2014

Έτοιμο το σκηνικό ενός «Ευρωπαϊκού πολέμου»-Η Ιταλία είναι έτοιμη να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η Ιταλία είναι έτοιμη να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία
Νατοϊκή άσκηση «Spring Storm» με 6000 στρατιώτες στην Εσθονία

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

«Η Ιταλία είναι έτοιμη να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία, προκειμένου να διατηρήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στη χώρα, εφόσον αυτό αποφασιστεί», δήλωσε ο ιταλός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Pinotti σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica.

Η γνώμη αυτή εκφράστηκε από τον Ιταλό υπουργό λόγω της κατάστασης στην Οδησσό, όπου την Παρασκευή, ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης στην Βουλή των Συνδικάτων, «κάηκαν ζωντανοί 42 φιλορώσοι ακτιβιστές».

Σύμφωνα με τον Pinotti, αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι η Ευρώπη ευρίσκεται στο κατώφλι ενός «ευρωπαϊκού πολέμου», αλλά «δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, η οποία βαίνει διαρκώς δυσμενώς κλιμακούμενη».

«Φυσικά, δεν μπορούμε να κινητοποιηθούμε από μόνοι μας, πρέπει να το κάνουμε μέσω του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, είμαστε έτοιμοι να αποστείλουμε ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία. Κανείς δεν έχει κάνει μια παρόμοια πρόταση, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για μια τέτοια εξέλιξη. Επί του παρόντος, οι πολιτικές και διπλωματικές μας προσπάθειες, έχουν στόχο την επιστροφή στο πνεύμα των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν στη Γενεύη (17 Απριλίου)», είπε ο ιταλός υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι το 2006, η Ιταλία απέστειλε επίσης ειρηνευτικές δυνάμεις στο Λίβανο, όταν ξέσπασε πόλεμος με το Ισραήλ.
Επίσης αυτήν την χρονική στιγμή στην Εσθονία πραγματοποιείται, μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Οι μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ, στην πρόσφατη ιστορία της Εσθονίας με την επωνυμία «Spring Storm», πραγματοποιούνται με την συμμετοχή περίπου 6000 στρατιωτών από διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ, το διάστημα 5-23 Μαΐου 2014.

Στην φετινή «Spring Storm» λαμβάνουν μέρος αριθμός ρεκόρ στρατιωτικών μονάδων των χωρών της Συμμαχίας, όπως το βρετανικό σύνταγμα πεζικού «Δούκας του Λάνκαστερ», μονάδα Πεζοναυτών από τη Λετονία, μονάδα αμερικανών στρατιωτών της 173ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, καθώς και μονάδα αναγνώρισης του λιθουανικού στρατού, αναφέρει το πρακτορείο «RIA Novosti».

Η Πολωνία απέστειλε μαχητικά αεροσκάφη Su-22 και συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας SA-8, για την προστασία της αεροπορικής βάσης κοντά στο Ταλίν. Στρατιώτες επίσης απέστειλε και το Βέλγιο.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις θα καλύψουν τις νότιες και νοτιοανατολικές περιοχές της Εσθονίας, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Voro, Valga, Tartu, Viljandi και Põlva, αναφέρει το πρακτορείο «Interfax».

Σχόλιο: Σύμφωνα με την Ακαδημία γεωπολιτικών και Στρατιωτικών Επιστημών της Μόσχας,

«Η εμφάνιση του εμφυλίου πολέμου στο έδαφος της Ουκρανίας θα αποτελέσει τον κύριο λόγο για την αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, υπό το πρόσχημα της αποστολής ειρηνευτικών στρατευμάτων υλοποιώντας νατοϊκή επιχείρηση ελέγχου της κατάστασης. Εισβάλοντας τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ, θα απαιτηθεί να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα από την πλευρά της Ρωσίας, η οποία θα αναγκαστεί να καταφύγει σε επίθεση για να αντιμετωπισθεί η εισβολή των νατοϊκών στρατευμάτων στη φιλορωσική περιοχή στα νοτιο- ανατολικά της Ουκρανίας.

Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται αμέσως μια κατάσταση που θα υπάρξει ταυτόχρονη και άμεση επαφή νατοϊκών και ρωσικών στρατευμάτων. Με μια μεγάλη πιθανότητα η επαφή αυτή να μετατραπεί σε σύγκρουση. Σε πολλούς φαίνεται σκληρό και απίθανο, διότι ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η Ρωσία δεν θα τολμούσαν να εμπλακούν σε πολεμικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η αποφυγή της κλιμάκωσης μιας πιθανής στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας, αποτελεί ένα πρόβλημα δύσκολο και δυσεπίλυτο. Μια πιθανή άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, ακόμη και αν αρχικά έχει περιορισμένη ένταση, μπορεί να αποτελέσει τον πυροκροτητή ενός νέου παγκοσμίου πολέμου.

Δηλαδή, μιας νέας φάσης κλιμάκωσης λόγω της ουκρανικής αντιπολίτευσης, που δύναται να βάλει τον κόσμο στο κατώφλι ενός νέου παγκόσμιου πολέμου. Και αυτό πρέπει να σταματήσει»

καταλήγει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες ένα ρωσικό σύνταγμα μαχητικών αεροσκαφών Su-27 θα μετασταθμεύσει σε εύλογο χρονικό διάστημα στην Λευκορωσία μαζί με όλο το προσωπικό εδάφους.

“Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. Ανώνυμος 05/06/2014 @ 6:37 ΜΜ

    ΤΑ TY-95 …ΤΑ ΡΩΣΣΙΚΑ ΕΛΙΚΟΦΟΡΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΤΕΙΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ 600 ΚΜ/Η ….ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΗΠΑ [ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ]…ΚΑΙ F-114 ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ [ ΠΑΛΙ ΜΟΝΟ ]…ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΕΔΙΟ [ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΕΔΙΟ ] ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ [ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ 1940 ΠΕΡΙΠΟΥ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ] ΕΙΝΑΙ ΤΙΓΚΑ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ…ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΒΛΕΠΟΥΝ …ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ…ΤΩΡΑ ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΒΑΛΤΙΚΗ …ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΜΥΝΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ…ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΕ ΚΑΛΑ…ΜΟΝΟ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΣΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΟΠΛΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ…ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΝΓΚΗΔΕΣ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΝΑΤΟΙΚΟ ΑΥΤΟ ΧΑΟΣ…ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ..ΑΛΛΑ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΠΟΥΤΙΝΙΕΣ ΤΩΡΑ [ ΟΙ S-500 ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΝΕΟ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ ]…ΕΡΕ ΓΛΕΝΤΙ ΠΑΛΙ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    • Ανώνυμος 05/06/2014 @ 10:37 ΜΜ

      Που ειναι αυτος ο "NIKOΣ" που τα κοροιδευε κατι τετοια και ελεγε "τιποτε δεν θα γινει" ?????

  2. Ανώνυμος 05/06/2014 @ 7:45 ΜΜ

    Δύσκολα η Ρωσία θα αποδεχθεί, ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία, που ταυτόχρονα να ανήκουν και στο Ν.Α.Τ.Ο.

    Υπάρχουν στον πλανήτη κράτη που μπορούν να στείλουν ειρηνευτικές δυνάμεις, και δεν ανήκουν στο Ν.Α.Τ.Ο.

    Για παράδειγμα η Ινδία, η Αργεντινή κ.λ.π.

    Για να υπάρξει αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων σε μια χώρα μέσω του Ο.Η.Ε. πρέπει να συνεδριάσει το συμβούλιο ασφαλείας του Ο.Η.Ε. και να συμφώνηση για οποιαδήποτε ειρηνευτική αποστολή. Μέλος του Συμβουλίου Ασφάλειας του Ο.Η.Ε. είναι τόσο η Ρωσία, όσο και η Κίνα.

    Δεν γνωρίζω για την Συμφωνία της Γενεύης τις 17/4/2014, όσο αφορά την Ουκρανία… είχε μέσα ρήτρα ότι θα επιχειρούν στο έδαφος της Ουκρανίας και πράκτορες της C.I.A.;

    Μπορεί το 2006 η Ιταλία να έστειλε ειρηνευτικές δυνάμεις στο Λίβανο… αλλά πρώτον, το 2006 η Ιταλία δεν είχε την οικονομική κρίσει που έχει τώρα, και δεύτερον το Λίβανο γεωγραφικά ακόμα ανήκει στην Ασία… δεν αποτελεί τμήμα της Ευρωπαϊκής ηπείρου, και αυτό είναι πολύ σημαντικό… την τελευταία φορά που είχαν πάει ειρηνευτικές δυνάμεις των Ιταλών στην Ουκρανία (ανατολικό μέτωπο), ήταν το 1941 – 1943!

    Οι Η.Π.Α. κάνουν ότι μπορούν ως κέντρο ελέγχου, ώστε να αναγεννήσουν τον ευρωπαϊκό "Άξονα", εναντίων της Ρωσίας… ενώ ταυτόχρονα φτιάχνουν ένα "Αραβικό Ν.Α.Τ.Ο." εναντίων του Ιράν στην Μέση Ανατολή, και ένα ακόμα αντίστοιχο Ν.Α.Τ.Ο. μεταξύ Ιαπωνίας – Φιλιπίνες – Νότιο Κορέα κ.λ.π. έναντιων της Κίνας στον Ειρηνικό Ωκεανό.

    Οι Η.Π.Α. κάνουν ότι μπορούν ώστε να ηττηθούν μαζικά… τρία καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωράνε!

    Αυτά.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*