Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

06:42 - 10/08/2014

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος
Από πολλές δεκαετίες ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος υπήρξε ο εφιάλτης λαών και εθνών, ολόκληρης της ανθρωπότητας. Έγινε αφορμή για πολλές ταινίες, θεατρικά έργα, βιβλία, άρθρα και άλλα διανοητικά πονήματα.


Πολύ περισσότερο υπήρξε αφορμή για κινητοποιήσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη υπέρ της ειρήνης. Εκατομμύρια άνθρωποι από Βορρά και Νότο και από Δύση και Ανατολή διαδήλωσαν, αγωνίστηκαν, συγκρούστηκαν, φυλακίστηκαν, έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους ενάντια στον πόλεμο και υπέρ της ειρήνης.

Έφτασε η μέρα κατά την οποία «αίφνης» κατέρρευσε το ένα μέρος του δίπολου της παγκόσμιας αντιπαράθεσης και οι άνθρωποι παραπλανημένοι από την επιφάνεια και την επικάλυψη του συστήματος, και ξεχνώντας τη φύση και ουσία του, πανηγύρισαν την ειρήνη και την παγκόσμια ασφάλεια.

Γράφτηκαν τραγούδια και ύμνοι, γράφτηκαν βιβλία και άρθρα, έγιναν τελετές και πανηγύρια για να γιορτάσουν το τέλος της αυτοκρατορίας του «κακού» όπως ο Ρέιγκαν είχε αποκαλέσει τον υπαρκτό σοσιαλισμό. Πανηγύριζαν οι άνθρωποι γιατί τάχα παρήλθαν οι μέρες οι κακές και τώρα θα ζούσαμε όλοι καλύτερα, χάρις στην επικράτηση του πόλου του «καλού» (κατ’ άλλους αντίχριστου) χωρίς κρίσεις, δυστυχία, αδικία και προπάντων χωρίς πόλεμο.

Δυστυχώς όμως τα παραμύθια δεν βγήκαν αληθινά. Η φύση του συστήματος νίκησε την καλή θέληση των οποιωνδήποτε και διέλυσε την αφέλεια πολλών, όπως ο Σκορπιός στον γνωστό μύθο τελικά κέντρισε τον βάτραχο ή χελώνα όπως προτιμάτε και πέθαναν και οι δύο. Κάποτε ο Σκορπιός ζήτησε από τον βάτραχο να τον μεταφέρει στην αντίπερα όχθη του ποταμού με την υπόσχεση και δέσμευση ότι δεν θα τον κεντρίσει (δαγκώσει). Και μπροστά στη φοβία του Βάτραχου να συναινέσει του είπε ο Σκορπιός «τρελός είμαι να το κάνω και να πεθάνουμε και οι δύο;». Δέκτηκε ο Βάτραχος, αλλά στα μισά του δρόμου ο Σκορπιός τον κέντρισε και τότε ο Βάτραχος ρώτησε γιατί. Και ο Σκορπιός απάντησε, «απλά είναι στη φύση μου!».

Aπό τη δεκαετία του 1990 μαζί με την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, αντί να έλθουν οι μέρες οι καλές άρχισε ένας νέος, πιο άγριος κύκλος οικονομικής κρίσης, φτώχειας, δυστυχίας, ανέχειας, αρρώστιας, καταστροφής του περιβάλλοντος, κυμάτων ανέργων, προσφύγων, αναλφάβητων, αρρώστων, άστεγων, νεκρών. Τσουνάμι ασταμάτητων θανάτων, καταστροφών και ποταμών αίματος κατακλύζουν τον πλανήτη. Οι θεοί του σκότους θριαμβέυουν! Ο Άρης, ο Άδης και όλοι οι μετέπειτα διάδοχοί τους βασιλεύουν τον πλανήτη Γη!

Από τη Γιουγκοσλαβία στο Αφγανιστάν. Από τη Βραζιλία στην Κύπρο. Από την Αργεντινή στη Θαϊλάνδη. Από το Ιράκ στην Πορτογαλία. Από την Ισλανδία στη Νιγηρία. Από όλα τα τέσσερα σημεία του πλανήτη, ώς τα τέσσερα σημεία της γαλάζιας σφαίρας βασιλεύει το μαύρο στη μια ή την άλλη του μορφή και απόχρωση.

Το σύστημα που επικράτησε, έστω προσωρινά, πέρασε ήδη σε ένα άλλο επίπεδο. Στον ολοκληρωτικό καπιταλισμό. Αυτός ο ολοκληρωτισμός αγγίζει όχι μόνο την οικονομική βάση του συστήματος με όλα τα επακόλουθα, αλλά και ολόκληρο το εποικοδόμημα. Πολιτική και πολιτισμό, υγεία και αθλητισμό, θεωρία και πράξη κ.ο.κ.

Σ’ αυτό το στάδιο για να «ανανεώσει» την πορεία του χρειάζεται νέο «αίμα» και νέο αίμα. Νέο «αίμα» π.χ. ανέργων αλλά δυστυχώς και νέο αίμα χωρίς εισαγωγικά! Χρειάζεται τον πόλεμο. Γι’ αυτό και τον προκαλεί παντού με ιδιαίτερη μανία από το 1990. Ιράκ, Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία, Παλαιστίνη, Ουκρανία και αλλού. Τώρα δυστυχώς φαίνεται ότι κάποιες συνιστώσες του συστήματος ορέγονται μεγάλες, πολύ μεγάλες ποσότητες αίματος. Οι βρυκόλακες του συστήματος αποθρασυμένοι από την έλλειψη παγκόσμιου αντίπαλου δέους αλλά και απεγνωσμένοι (απελπισμένοι) από το αδιέξοδο της πρακτικής εφαρμογής του ολοκληρωτικού καπιταλισμού ιδιαίτερα στο οικονομικό πεδίο, θέλουν άκοπο φρέσκο αίμα όλων των τύπων για να κρατηθούν στη ζωή.

Είναι γι’ αυτό που έφτασαν στο σημείο να ερωτοτροπούν με τον παγκόσμιο εφιάλτη και να προκαλούν την έκρηξή του στην ευφόρη γη της Ουκρανίας και στην ιστορική (για κάποιους λίκνο της ζωής) Μεσοποταμία (Ιράκ κ.λπ.) και τη γη που γέννησε Χριστό και Αλλάχ, την Παλαιστίνη.
«Ζούμε σήμερα στο στάδιο του καπιταλισμού της καταστροφής στην πολιτική, στην οικονομία, την κοινωνία, στον πολιτισμό, στα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα, στην υγεία και άλλα πολλά. Τελευταίο αλλά όχι έσχατο στο περιβάλλον. Ο καπιταλισμός της καταστροφής απειλεί τον πλανήτη μας, τον άνθρωπο και την ίδια την ύπαρξή του. Τολμώ να πω ότι στα χρόνια που ζούμε δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου» (Ομιλία Ν.Κ. στη Βουλή για τους Προϋπολογισμούς του 2011).

Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζούμε. Σ’αυτά τα πλαίσια παίζεται και η τύχη της Κύπρου σε όλα τα επίπεδα. Πολιτικό, ιστορικό, οικονομικό, ενεργειακό. Σ’ αυτά τα πλαίσια ο καθένας πρέπει να τοποθετηθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Και όπως διδάσκει και ο μύθος του Σκορπιού αλλά και η δική μας Ιστορία δεν είναι αρκετό να συμμαχείς με τους όποιους Σκορπιούς για να σωθείς. Και οι Σκορπιοί του σύγχρονου κόσμου είναι πολλοί.

Φιλελεύθερος
ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (8)

  1. Ανώνυμος 08/10/2014 @ 9:12 ΠΜ

    Μην μας ζαλίζεις κατσουρίδη…

  2. Ανώνυμος 08/10/2014 @ 11:04 ΠΜ

    παραπλανημενοι αυτου του πλανητη ξυπνηστε … μας δουλευουν…

  3. Ανώνυμος 08/10/2014 @ 1:46 ΜΜ

    ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ-ΚΑΤΑΛΑΒΕ._

  4. Ανώνυμος 08/11/2014 @ 5:34 ΠΜ

    O τριτος παγκοσμιος πολεμος εχει ηδη ξεκινησει. Το πως θα τελειωσει δεν ξερουμε (η μηπως οχι? εχουμε ακομα λιγα χρονια πριν την μεγαλη απειλη του 18)

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*