Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

10:30 - 06/08/2014

Έκτακτη σύσκεψη για τον ιό Έμπολα-Πώς να προφυλαχθείτε

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Έκτακτη σύσκεψη για τον ιό Έμπολα-Πώς να προφυλαχθείτε
Η ετοιμότητα των ελληνικών υγειονομικών αρχών για τον ιό Έμπολα επιβεβαιώθηκε σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή στελεχών απο τη Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΕΠΥ.

Οι επιστήμονες συζήτησαν όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση με εμφάνισης ύποπτου περιστατικού αιμορραγικού πυρετού από τον ιό Έμπολα, ενώ αναμένουν επικαιροποιημένες οδηγίες, ύστερα από έκτακτη τριήμερη σύσκεψη του ΠΟΥ, στη Γενεύη.

Πάντως, με βάση τις εκτιμήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, η χώρα μας εμφανίζει χαμηλό βαθμό επικινδυνότητας σε ότι αφορά τον κίνδυνο εισόδου του ιού, αλλά κρίνεται σκόπιμο να αυστηροποιηθούν οι ταξιδιωτικές οδηγίες προς τον γενικό πληθυσμό, να ενισχυθεί το επίπεδο ετοιμότητας στις πύλες εισόδου της χώρας, ειδικότερα σε ότι αφορά το μεταναστευτικό πληθυσμό και τέλος να επαναπροσδιορισθεί λεπτομερώς ο σχεδιασμός διαχείρισης ενδεχόμενου ύποπτου περιστατικού.

Οι επιστήμονες, μετά τη σύσκεψη κατέγραψαν τρεις συγκεκριμένες συστάσεις τις οποίες δημοσιοποιούν στους πολίτες και στους εμπλεκόμενους φορείς.

Σύμφωνα με αυτές:

Α) ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ Η΄ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Δ. ΑΦΡΙΚΗΣ,ΟΠΩΣ ΓΟΥΙΝΕΑ, ΛΙΒΕΡΙΑ, ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ και ΝΙΓΗΡΙΑ Ν΄ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ.

Σε περίπτωση που θεωρηθεί ανέφικτη αυτή η επιλογή, θα πρέπει να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προφύλαξης στη χώρα προορισμού για την αποφυγή μόλυνσης από τον ιό, βάσει των λεπτομερών υποδείξεων του ΚΕΕΛΠΝΟ:

Αποφυγή επαφής με οποιουδήποτε τύπου βιολογικό υλικό (ιστούς , αίμα, σπέρμα, σάλιο κλπ),και μολυσμένα αντικείμενα, προφυλαγμένη σεξουαλική επαφή, αποφυγή κατανάλωσης κρέατος αγρίων ζώων, κλπ.

Ο ιός είναι μολυσματικός μόνο από άτομα που έχουν εμφανίσει ήδη πυρετό, η επώαση διαρκεί από 2 έως 21 μέρες, και μπορεί να μεταδοθεί και από ιστούς νεκρών σωμάτων, όπως και από άγρια ζώα.

Β) Στις πύλες εισόδου της χώρας, ειδικότερα σε αεροδρόμια, αεροπορικές εταιρείες που συνδέουν τη χώρα μας με τις προαναφερόμενες ύποπτες χώρες επιδημίας, ειδικά μέτρα προφύλαξης (ενημέρωση ,παρακολούθηση, απομόνωση σε περίπτωση εμφάνισης πυρετού κλπ),θα πρέπει να ληφθούν από τα πληρώματα,(αεροπλάνων ή πλοίων), στη βάση των λεπτομερών υποδείξεων των εγκυκλίων των Υγειονομικών Αρχών (ΚΕΕΛΠΝΟ,ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ,ΕΚΕΠΥ).

Σε ότι αφορά την ενημέρωση και διαχείριση ύποπτων περιστατικών επιβατών που μπορεί να εισέρχονται με πυρετό ή /και άλλα συμπτώματα στη χώρα έχει καταρτισθεί λεπτομερής σχεδιασμός, για τις οδηγίες ατομικών και συλλογικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης του ιού (ΚΕΕΛΠΝΟ), μεταφοράς μέσω ΕΚΑΒ, παρακολούθησης και κλινικής αντιμετώπισης σε Νοσοκομειακές Μονάδες Ειδικών Προδιαγραφών (ΕΚΕΠΥ).

Γ) Επισημαίνουμε τέλος, ότι σε ότι αφορά τον μεταναστευτικό πληθυσμό, για τους μεν ήδη φιλοξενούμενους σε Κέντρα Υποδοχής η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, για τους παράνομα εισερχόμενους στη χώρα το ποσοστό αφίξεων από τις «ύποπτες» χώρες είναι από απειροελάχιστο έως μηδενικό, εφόσον το ΕΚΕΠΥ έχει καταγράψει μόνο 1 μετανάστη σε 6.500 πρόσφατες αφίξεις. Σε κάθε περίπτωση όμως οι αρμόδιες αρχές υποδοχής (Λιμενικό, Υγειονομικές Μονάδες, Τοπική Αυτοδιοίκηση κλπ), έχουν ήδη ενημερωθεί μέσω συστηματικών οδηγιών από το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

enikos



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Ανώνυμος 08/06/2014 @ 3:52 ΜΜ

    ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΑΡΚΩΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΠΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ . ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ . ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ . ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ ΝΑ ΠΕΙ ΞΑΝΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΦΥΛΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΤΛ … Η ΤΟ ΕΝΑ ΙΣΧΥΕΙ , Η ΤΟ ΑΛΛΟ . ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ ΠΟΣΟΙ ΞΕΝΟΙ ΒΡΗΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ; ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΚΑΝΕΝΑΣ . ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΟΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ . ΚΑΡΑΒΙΑ ΑΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΦΙΡΙΞΑΝ ΚΑΤΙ , ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΕΛΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΜΑΤΙ . ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ . ΘΑ ΞΕΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΑ……..ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ .

  2. Ανώνυμος 08/08/2014 @ 6:05 ΜΜ

    Υπάρχει λύση στο πρόβλημα,εξαφανίζουμε απο το χάρτη την αφρική,τις μπογιές στη θάλασσα και τέλος τα προβλήματα..

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*