Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

15:36 - 07/05/2011

“Ανδρέας και Σημίτης οι μεγάλοι ένοχοι για τη σημερινή κατάντια”

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Oλοκληρώθηκε χθες Παρασκευή 6 του Μαΐου η πρώτη δημοσκόπηση που διενήργησε το blog μας σχετικά με το ποιός πρωθυπουργός των τελευταίων 30 χρόνων φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση της οικονομίας.
Τα συμπεράσματα που προέκυψαν είναι ξεκάθαρα : Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ο κύριος υπεύθυνος για το δρόμο που πήραν τα πράγματα και δεύτερος ένοχος είναι ο Κώστας Σημίτης. Ας δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα που βγάζουμε :

Στο ερώτημα μας απάντησαν 949 αναγνώστες , αριθμός πολύ σημαντικός για ένα καινούργιο blog όπως το δικό μας και είχαν τη δυνατότητα να διαλέξουν παραπάνω από μία απάντηση. Από αυτούς μέγιστη ευθύνη χρεώνουν στον Ανδρέα Παπανδρέου οι 542 (ποσοστό 57%) , στον Κώστα Σημίτη οι 320 (ποσοστό 33%) , ενώ για την τρίτη θέση θέση σχεδόν ισοψηφούν ο Κώστας Καραμανλής με 182 ψήφους (19,1%) έναντι 180(18,9% ) του νυν πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου . Τελευταίος στο κάδρο των ευθυνών ο Κώστας Μητσοτάκης με 90 πολίτες(ποσοστό 9%) να του χρεώνουν μεγάλη ευθύνη.
Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί ότι οι βάσεις για την κακή πορεία της οικονομίας μας , αλλά και της αμαρτωλής λειτουργίας του δημόσιου τομέα μπήκαν τη δεκαετία του 1980. Ο δρόμος που διάλεξε ο Ανδρέας Παπανδρέου με το μπαράζ διορισμών της κομματικής πελατείας του ΠΑΣΟΚ , με τις περίφημες κλαδικές γιγάντωσε το δημόσιο τομέα , δημιούργησε γραφειοκρατία , γέννησε διαφθορά κ ασυδοσία στη συμπεριφορά προς τον πολίτη. Επίσης δόθηκαν πολύ μεγάλα προνόμια σε δημόσιους υπαλλήλους αμέτρητα επιδόματα , με χαρακτηριστικά εγκλήματα τις συνταξιοδοτήσεις γυναικών όταν συμπλήρωναν 15 ετία. Μην το γελάτε οι νεότεροι…Χιλιάδες γυναίκες επί Ανδρέα έβγαιναν στη σύνταξη στην ηλικία των 35 ετών. Είναι αυτό που λένε να σαι συνταξιούχος , όταν είσαι νέος για να μπορείς να χαρείς τη ζωή…
Όλα αυτά δημιούργησαν μαζί με την σοσιαλιστική ρητορική , απαξίωση στον ιδιωτικό τομέα και όνειρο κάθε νέου έγινε μια θέση στο δημόσιο , να μπει για να εξασφαλιστεί κατά πρώτον και να κάθεται κατά δεύτερον. Ήταν η εποχή που δημιούργησε οργανισμούς όπως το Ε.Σ.Υ. όπου προσλαμβάνονταν 40 κηπουροί σε νοσοκομεία που δεν είχαν καν κήπους. Τα οργανογράμματα σε πολλά νοσοκομεία υπάρχουν ακόμη γιατί στην Ελλάδα είναι τέτοια η γραφειοκρατία που υπάρχει που όλα κινούνται με ρυθμούς…jack daniels, έτσι π.χ. στο νοσοκομείο Αγία Όλγα ο οργανισμός προβλέπει 400 τραπεζοκόμους ενώ οι κλίνες ασθενών μετά βίας προσεγγίζουν σήμερα τον ίδιο αριθμό .
Επίσης απαξιώθηκαν κι έκλεισαν δεκάδες σπουδαίες επιχειρήσεις όπως η Πειραϊκή-Πατραϊκή , ενώ κανείς απ όσους έζησαν αυτή τη δεκαετία δεν έχει ξεχάσει το όργιο των προβληματικών , όπου οι επιχειρηματίες χρεοκοπούσαν τις επιχειρήσεις τους , αποσύρονταν πάμπλουτοι και φόρτωναν τα χρέη στο κράτος , που αναλάμβανε να λειτουργεί τις επιχειρήσεις αυτές για να μην απολυθούν οι υπάλληλοί τους.Μιλάμε για φοβερά πράγματα σε ότι αφορά τις οικονομικές δομές αυτής της χώρας , αλλά και τις νοοτροπίες που γέννησε.
Αμέσως μετά το 1/3 όσων ψήφισαν “χρεώνει” τον Κώστα Σημίτη , τον αυτοαποκαλούμενο και…εκσυγχρονιστή. Ο Κώστας Σημίτης , ο μεγαλύτερος εγκληματίας πολιτικός που πέρασε από αυτό τον τόπο κατά τη γνώμη μου, ανέβηκε στην εξουσία με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε. τα οποία γιγάντωσε και λειτούργησε ως το μακρύ χέρι των 5-6 οικογενειών που ονομάσθηκαν από πολλούς “νταβατζήδες και λυμαίνονταν τον πλούτο της χώρας μέσω προμηθειών. Επί εποχής Σημίτη που κάθισε 8 ολόκληρα χρόνια δεν εκσυγχρονίστηκε τίποτα …εκτός από τη διαπλοκή και τη διαφθορά , η οποία έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ και βέβαια η μεγαλύτερη βίαιη αναδιανομή πλούτου που έγινε με το έγκλημα του χρηματιστηρίου. Αντίθετα ο αγροτικός τομέας μειώθηκε βάση σχεδίου που και καλά είχε η ευρωπαϊκή ένωση για τη χώρα μας από 21% περίπου στο 12,5% (δείτε εδώ)
Το μόνο που έγινε ήταν πάρα πολλά έργα υποδομών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που στοίχησαν ο κούκος αηδόνι και πολλά από αυτά είναι τώρα άχρηστα. Δρόμοι που δίνονταν προεκλογικά στην κυκλοφορία και μετά από λίγο κατέρρεαν κι άλλα πολλά. Πολύ σημαντικό ,όμως , το γεγονός ότι μπήκαμε με πλαστά στοιχεία στην Ο.Ν.Ε και οι αμαρτωλές συνεργασίες με την goldman sachs. Ακόμη η ισοτιμία ευρώ-δραχμής για την οποία αρκετοί πολίτες πιστεύουν ότι ευθύνεται για την κατακόρυφη αύξηση των τιμών και την αδιέξοδη κατάσταση που έχουμε φθάσει.
Στη συνέχεια ο νυν κι ο προηγούμενος πρωθυπουργός στοχοποιούνται από το το 1/5 περίπου των πολιτών , αφού η πλειοψηφία δείχνει να πιστεύει ότι βρήκαν ήδη μια άθλια κατάσταση και ίσως οι ευθύνες τους είναι περισσότερο διαχειριστικές ή ότι δεν έκαναν κάτι για να αλλάξουν τα πράγματα. Ο Κώστας Καραμανλής υποσχέθηκε επανίδρυση του κράτους και δεν έκανε απολύτως τίποτα. Είπε μετά ότι θα τελειώσει τους ¨νταβαντζήδες” κάτι που πέρα από ηθική ικανοποίηση στους πολίτες θα έδινε νέα πνοή στην υγιή επιχειρηματικότητα κι αντ αυτού καμάρωνε των υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να χορεύει τσάμικο με τους εθνικούς προμηθευτές. Είδε λογικές κουμπάρων ,επιτροπές ανταγωνισμού να μην λειτουργούν κι άλλα πολλά , κυρίως όμως ότι μια χώρα πήγαινε με αυτόματο πιλότο κι όπου βγει.
Τώρα για τον Γιώργο Παπανδρέου ότι και να πούμε είναι λίγο ωστόσο ο περισσότερος κόσμος αναγνωρίζει ότι δεν είναι ο βασικός φταίχτης που έφθασε η χώρα εδώ σε ότι αφορά την οικονομική της πολιτική ,τις νοοτροπίες , τους θεσμούς ,το δημόσιο χρέος κλπ. Όμως πρέπει να τονίσουμε ότι σε μεγάλη μερίδα του κόσμου δεν διαφεύγει ότι ο κ.Παπανδρέου , που συμπεριφέρεται στο κόμμα του και στη χώρα μας ως κληρονόμος , ήταν βασικό στέλεχος και των κυβερνήσεων του πατέρα του , αλλά κυρίως ο νο2 του “αρχιεκσυγχρονιστή” Κ.Σημίτη και φυσικά τα όσα εγκληματικά έχει κάνει μέσα σε μόλις 1,5 χρόνο διακυβέρνησης του μαζί με την ομάδα των αυλικών του στο Μαξίμου. Ούτε ότι είναι ο άνθρωπος που μονίμως λέει εν γνώσει του ψέμματα δείχνοντας το σεβασμό που τρέφει στους πολίτες αυτής της χώρας. Το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε πως από την αρχή επιθυμούσε να σύρει τη χώρα στο ΔΝΤ και συνεργαζόταν υπόγεια με το Στρος καν ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ίσως κάποτε μάθουμε με ποιους μιλούσε πριν έρθει στην Κύπρο το σχέδιο Ανάν
Τελος ,ίσως και να αποτελεί έκπληξη , που ο Κώστας Μητσοτάκης φέρει σοβαρές ευθύνες μόλις για το 9% όσων ψήφισαν ωστόσο είναι μάλλον κάτι λογικό γιατί η αλήθεια είναι πως αν και επρόκειτο για μία από τις χειρότερες κυβερνήσεις που γνώρισε ο τόπος (σκάνδαλο ΑΓΕΤ Ηρακλής , Σκοπιανό, σκάνδαλο Ολυμπικ κέτερινγκ , υποκλοπές ακόμη και του νο 2 τότε της ΝΔ Μ.Έβερτ ,καμία ιδιωτικοποίηση ,ειδικά δικαστήρια για το θεαθήναι κ.λπ) σε οικονομικά θέματα δεν επιβάρυνε την πορεία τις οικονομίας , είχε μια νεοφιλελεύθερη λογική , η οποία πολεμήθηκε από τα συνδικάτα ,και πάντα πρότεινε σκληρά μέτρα, όμως σήμερα υπάρχει μερίδα του κόσμου που αναγνωρίζει ότι ίσως έπρεπε να παρθούν από παλιά .
Μια άλλη ανάγνωση είναι και ο χρόνος που διετέλεσαν πρωθυπουργοί όλοι οι παραπάνω. Αν το δούμε έτσι ο Ανδρέας Παπανδρέου που κυβέρνησε τα πιο πολλά χρόνια (περίπου 11 συνολικά) φταίει πιο πολύ , μετά ο Σημίτης με 8 χρόνια λιγότερο , ο Καραμανλής με 5 χρόνια λιγότερο και η μόνη ανατροπή είναι ο Παπανδρέου , που όμως ο κόσμος βιώνει σήμερα τα κατορθώματά του ,σε σχέση με το Μητσοτάκη που κάθισε στην πρωθυπουργία 3,5 χρόνια ωστόσο έχει περάσει και κοντά μια εικοσαετία από τότε.
Βέβαια πρέπει να τονίσουμε ότι τα αποτελέσματα και τα σχόλια έχουν να κάνουν με την σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας κι όχι γενικότερα. Π.χ. αν το ερώτημα ήταν ποιος υπήρξε ο χειρότερος πρωθυπουργός γενικά νομίζω ότι θα χαμε διαφοροποιήσεις στα ποσοστά.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να υποθήκευσε την πορεία της Ελληνικής οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα , αλλά είχε και θετικά .Σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και τακτικής ήταν ένας δεινός παίκτης , σφυρηλάτησε άριστες σχέσεις με τον Αραβικό κόσμο , πρωτοστάτησε στην κίνηση των 6 για την ειρήνη και συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στον εκδημοκρατισμό της χώρας , με το κάψιμο φακέλων κι άλλα πολλά. Επίσης προώθησε τον προοδευτικότητα της Ελληνικής κοινωνίας ,άσχετα αν οι ελευθερίες που έδωσε έφτασαν πολλές φορές να γίνουν ασυδοσία.
Ο Κώστας Μητσοτάκης από την άλλη αν ήταν γενικότερη η ερώτηση ίσως είχε αρκετά μεγαλύτερα ποσοστά , καθώς ούτε οι ίδιοι οι νεοδημοκράτες θέλουν να θυμούνται την περίοδο διακυβέρνησης του.
Η τραγική διαπίστωση ,όμως , όλων των παραπάνω είναι πως είναι δύσκολο να απαντήσεις ποια κυβέρνηση ήταν η καλύτερη αφού όλες ήταν η μία χειρότερη από την άλλη και έχουν χαραχτεί στη μνήμη μας σαν μεγάλες απογοητεύσεις. Η σημερινή βαδίζει στον ένδοξο δρόμο των προηγούμενων με στόχο να τις ξεπεράσει…

Μετά τιμής
ο Ιχνηλάτης

http://logia-starata.blogspot.com/2011/05/logia-starata.html

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*