Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

07:26 - 27/09/2011

Επικίνδυνοι εναγκαλισμοί > Στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

H κλιμάκωση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ και η προσφορά διευκολύνσεων στην ισραηλινή στρατιωτική μηχανή, με στόχο την εκπαίδευση για ενδεχόμενο χτύπημα στο Ιράν, σηματοδοτούν το βάθεμα της ελληνικής εμπλοκής στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις αντιθέσεις, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Τα πολιτικοστρατιωτικά στηρίγματα που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να …

επιβεβαιωθούν και κατά την επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στο Ισραήλ, σήμερα και αύριο, σε μια περίοδο που οξύνονται η αντιπαράθεση Τελ Αβίβ – Αγκυρας και η ισραηλινή επιθετικότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, με την Τουρκία να προσπαθεί ταυτόχρονα να εδραιωθεί ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη, με ιδιαίτερο λόγο στον μουσουλμανικό κόσμο.


Η προετοιμασία της επίσκεψης Παπανδρέου συνέπεσε με τη διενέργεια ισραηλινών ασκήσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο. Πρόκειται για ασκήσεις οι οποίες υποτίθεται πως είχαν διακοπεί στις 31 του Μάη 2010, μετά την επίθεση των Ισραηλινών στη νηοπομπή προς τη Γάζα, στην οργάνωση της οποίας είχε πρωταγωνιστικό ρόλο η Τουρκία. Οπως επίσης έγινε γνωστό, τον Οκτώβρη θα επαναληφθεί το αναβληθέν σκέλος της άσκησης «Μίνωας 2010», η οποία περιλαμβάνει ασκήσεις μαχητικών αεροσκαφών και εξουδετέρωση εχθρικής αεράμυνας. Οι εξελίξεις έρχονται να επιβεβαιώσουν στο ακέραιο τις επισημάνσεις του ΚΚΕ ότι η καταδίκη της ισραηλινής επιθετικότητας σε βάρος των Παλαιστινίων και της νηοπομπής ήταν υποκριτική. Στόχο είχε να κατευνάσει τη λαϊκή οργή για τις συνέπειες από τη συμμετοχή της χώρας στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην περιοχή.


Το βάθος της επικίνδυνης αυτής ελληνικής εμπλοκής καταδεικνύει και το γεγονός ότι η σύσφιξη της ελληνοϊσραηλινής στρατιωτικής συνεργασίας παρουσιάζεται σαν στρατηγική κίνηση στο πλαίσιο της αναζήτησης εκ μέρους της Ελλάδας συμμαχιών στην περιοχή, ειδικά μετά το κενό που υποτίθεται πως δημιουργείται, εξαιτίας της διατάραξης των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ. Το κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών περιπλέκεται, αν σκεφτεί κανείς ότι το Ισραήλ αξιοποιεί τους ελληνοτουρκικούς ανταγωνισμούς για να αποκτήσει στρατηγικά πλεονεκτήματα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, την ίδια ώρα που τα τουρκικά ερευνητικά πλοία βγαίνουν για αναζήτηση πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην ίδια περιοχή. Παραμονές της επίσκεψης Παπανδρέου στο Ισραήλ, η Αγκυρα κορύφωσε τις προκλήσεις της στο Αιγαίο, προσπαθώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα στο θέμα της υφαλοκρηπίδας.


Επιβεβαιώνεται και μ’ αυτόν τον τρόπο ότι οι συμμαχίες και οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης τίποτα καλό δεν προοιωνίζονται για το λαό, παρά μόνο για τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης, στο πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού καταμερισμού. Οι επιλογές της σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν – όπως κάποιοι τις προβάλλουν – κινήσεις «εθνικής στρατηγικής», αλλά είναι απόλυτα ενταγμένες στη ΝΑΤΟική στρατηγική περί «νέας Μέσης Ανατολής» και αυτή υπηρετεί η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ. Στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία διεκδικεί κεντρικότερο ρόλο ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη, έχοντας και την κάλυψη των ΗΠΑ, που στοχεύουν στον αραβικό και στον μουσουλμανικό κόσμο. Η συνεργασία με το Ισραήλ είναι ένα κομμάτι του παζλ της ιμπεριαλιστικής στρατηγικής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ως τέτοιο πρέπει να βρίσκεται σταθερά στο στόχαστρο της αντιιμπεριαλιστικής πάλης του λαού μας, πάλης που πρέπει να κατευθύνεται ενάντια στις ελληνικές κυβερνήσεις και την εξουσία του κεφαλαίου που έχουν ακέραιη την ευθύνη για την επικίνδυνη εμπλοκή του λαού στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς με απρόβλεπτες συνέπειες.
stavrochoros

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*