Kατοχικά Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

  Το να συνεχίζεις κόντρα στο ρεύμα της υποδούλωσης χρειάζεται υποστήριξη ..σας ευχαριστούμε για οτι μας προσφέρετε....

Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Μπορεί η σελήνη να προκαλέσει σεισμούς;

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις: Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013 At Σάββατο, Αυγούστου 24, 2013 Και μέχρι τωρα έχει8 σχόλια.

O James O. Berkland είναι γεωλόγος με έδρα το Glen Ellen στην Καλιφόρνια και συγχρόνως εκδότης του ενημερωτικού δελτίου σεισμών με τίτλο Syzygy. Πιστεύει ότι οι βαρυτικές έλξεις της σελήνης, του ήλιου, και των άλλων πλανητών μπορούν να επηρεάσουν τη σεισμική δραστηριότητα. Ο Berkland υποστηρίζει ότι έχει προβλέψει με ακρίβεια δονήσεις με βάση παράγοντες όπως η συζυγία.

Ο όρος συζυγία αναφέρεται στην ευθυγράμμιση τριών ουράνιων αντικειμένων. Συζυγία του ήλιου με τη Γη και τη σελήνη εμφανίζεται δύο φορές το μήνα, με το πλήρες και το νέο φεγγάρι. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι βαρυτικές δυνάμεις είναι στο μέγιστο, ειδικά όταν τα σώματα βρίσκονται κοντά μεταξύ τους,λέει ο Berkland .

Η Γη και το φεγγάρι είναι πιο κοντά μεταξύ τους στο περίγειο, μία φορά το μήνα.
Η Γη και ο ήλιος είναι πιο κοντά μεταξύ τους στο περιήλιο, μία φορά το χρόνο.
Το περιήλιο εμφανίζεται αυτήν την περίοδο στις αρχές Ιανουαρίου.
Η μέγιστη δύναμη βαρύτητας συμβαίνει όταν μια συζυγία και το περίγειο εμφανίζονται την ίδια ημέρα με το περιήλιο.
Σύμφωνα με τον Berkland, οι σεισμογράφοι που άφησαν στο φεγγάρι οι αστροναύτες του Apollo δείχνουν ότι οι σεληνιακοί σεισμοί εμφανίζονται πιο συχνά στο περίγειο.

"Έτσι γνωρίζουμε ότι η βαρύτητα της Γης προκαλεί σεληνιακούς σεισμούς. Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε επιστήμονας διαφωνεί γι' αυτό ," δήλωσε ο Berkland .
"Όταν το έμαθα , πήγα στους πρώην μου συναδέλφους μου στην Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ στο Menlo Park [στην Καλιφόρνια] και επισήμανα ότι αφού αυτό είναι πραγματικότητα για το φεγγάρι, γιατί να μην συμβαίνει και για την γη;"

Σύμφωνα με τον Berkland, η Αμερικανική Γεωλογική Επιθεώρηση δήλωσε ότι μια τέτοια θεωρία είναι γελοία, η μάζα της Γης είναι 82 φορές μεγαλύτερη από αυτήν της σελήνης.
Αν η Γη μπορεί να προκαλέσει σεισμούς στη σελήνη , είπαν, η σελήνη είναι πάρα πολύ μικρή για να προκαλέσει οποιουσδήποτε σεισμούς.
Αλλά η σελήνη είναι κυρίως συμπαγής και δεν διαθέτει ένα υγρό πυρήνα, όπως η Γη, είπε ο Berkland .
Η Γη "είναι ένας ενεργός, ζωντανός πλανήτης, και γι 'αυτό δεν προκαλεί καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι μικρές βαρυτικές πιέσεις μπορούν να προκαλέσουν σεισμούς», είπε.

Χρησιμοποιώντας τις συζυγίες και άλλους παράγοντες, όπως ο αριθμός των σκύλων και γατιών που αναφέρονται στις καταχωρήσεις των εφημερίδων ως απωλεσθέντα και ευρεθέντα -ο Berkland ισχυρίστηκε ότι είχε προβλέψει με ακρίβεια αρκετούς σεισμούς, συμπεριλαμβανομένου και του σεισμού στις 17 Οκτωβρίου 1989 στο Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια. Ο Berkland είπε ότι ο αριθμός των σκύλων και γατιών που φέρονται ως αγνοούμενα μεγαλώνει πριν από ένα σεισμό.
Οι αριθμοί αυξήθηκαν σημαντικά πριν από το σεισμό του 1989 στο San Francisco, είπε.

Τουλάχιστον δύο μεγάλοι σεισμοί μπορεί να υποστηρίζουν την θεωρία του Berkland .
Ο σεισμός της 26, Δεκεμβρίου 2004, μεγέθους 9,1 ρίχτερ στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, συνέβη την ημέρα της πανσέληνου.
Ομοίως, ο σεισμός της 27 Μαρτίου του 1964, μεγέθους 9,2 ρίχτερ στην Αλάσκα συνέβη την ημέρα του μέγιστου ύψους της παλίρροιας.

Σύμφωνα με τον Berkland συσχετισμοί όπως οι παραπάνω είναι κάτι περισσότερο από συμπτώσεις.
Επιδεικνύουν μια πραγματική σύνδεση μεταξύ της σελήνης και της σεισμικής δραστηριότητας, είπε.

Αλλά ο Bellini ,ο γεωφυσικός της Αμερικανικής Γεωλογικής εταιρείας ερευνών, είπε, "Δεν υπάρχει ακόμα κανένα γνωστό φαινόμενο που να συσχετίζει την επίδραση της σελήνης και την σεισμικότητα."

Στην συνέχεια με ένα e-mail στο News National Geographic ο Bellini αμφισβήτησε την επιστημονική εγκυρότητα των προβλέψεων του Berkland .
Είπε ότι φαίνεται να είναι "μία αυτο-επιλεγμένη στατιστική ανάλυση των ιστορικών ποσοστών σεισμικότητας και είναι τόσο ασαφείς σε χρόνο και τόπο που είναι βέβαιο ότι θα είναι σωστές."

Μετάφραση του άρθρου από την πηγή

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Την 21 Αυγούστου 2013 έχουμε γεμάτο φεγγάρι και blue moon στις 1.45 UNIVERSAL TIME.
Στις ΗΠΑ συμβαίνει νωρίτερα περί ώρα 9.45 p.m. της 20 Αυγούστου 2013 που αντιστοιχεί σε ώρες ζώνης EDT, 8:45 p.m. CDT, 7:45 p.m MDT ή 6:45 p.m. PDT.
Μιλώντας με αστρονομικούς όρους η σελήνη είναι γεμάτη όταν βρίσκεται σε θέση ακριβώς απέναντι από τον ήλιο για τον συγκεκριμένο μήνα.

πηγή .

Η χρονική ζώνη για την Ελλάδα συμπίπτει την ημέρα αυτή με τις 4.45 π.μ. της 21.8.2013.
Σημειώστε τις παραπάνω ώρες και να εύχεστε να μην επαληθευτεί ο Berkland για την Αμερική ή κάποια από τις χώρες της Μέσης Ανατολής ή την Ελλάδα..... την ώρα που οι περισσότεροι θα κοιμούνται αμέριμνοι στα σπίτια τους.

Η Συρία, η Τουρκία, η Ελλάδα και το Ισραήλ βρίσκονται στην ίδια χρονική ζώνη και θα βιώσουν το φαινόμενο ταυτόχρονα.

Σου άρεσε; Παρακαλώ μοιρασε το χρησιμοποιώντας το παρακάτω λινκ...και μην ξεχάσεις να πατήσεις το κουτάκι στα σχόλια ωστε να ενημερώνεσαι με υπενθυμίσεις για τα νέα σχόλια ..


Μην' ξεχάσεις να διαβάσεις ακόμα...


8 σχόλια :

 1. φανταζομαι ισχυει κι εδω το +- μια μερα η παραπανω ? ή ξεπερασαμε τον κινδυνο μιας και σημερα εχουε 24/8?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τελικά τι θα γίνει , σεισμός ? τρομοκρατικό κτύπημα? ή πάλι θα περάσει ο καιρός και θα πάμε για άλλα ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κοιμαστε?? η σεληνη ειναι σκαφος..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΕΙΣΜΟ?
  Α ΡΕ ΑΦΕΛΕΙΣ ΜΕ ΤΑ 'ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΑΣ'...
  ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΗΜΕΡΑΣ Ή 'ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ'?
  ΕΧΟΥΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΚΡΙΒΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ. Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ.
  ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΔΩ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 'ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ - ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ - ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ' ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
  ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΞ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΨΑΓΜΕΝΟΣ ΒΛΑΞ ΑΚΟΥΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
  ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΠΡΩΤΟΝ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ (ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΝΕΚΡΩΣΕΙ) ΕΠΕΙΤΑ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΕΤΣΙ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ (ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ κλπ).
  ΑΦΕΛΕΙΣ ΜΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ.
  ΠΑΤΕΡΕΣ ΕΛΠΙΔΙΟΙ, ΠΑΤΕΡΕΣ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ, STRANGERS κλπ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΛΑΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΑΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ρε εσείς εκεί στα ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ είστε με τα καλά σας;;;; Ανεβάζετε ένα άρθρο στις 24/8, που αφορά τι θα γίνει στις 21/8..!!!!! Τι πίνετε..;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. οχι ρε π.. δουλεψε η χρονομηχανη κ αντι ν δω τ νουμερα του τζοκερ διαβαζω κατοχικα..οχι ρε π..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΝΕ ΠΡΑΜΑ ΚΟΥΜΠΑΡΕ.ΝΤΑ ΑΞΙΟΙ ΕΙΝΑΙ,ΑΣΕ ΠΟΥ ΝΑΧΕ ΠΙΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ ΔΕ ΘΑΛΑΝΑΝΕ ΔΑ ΩΣ ΤΟΣΟΝΑ ΠΑΡΑΟΥΡΟΙ.ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΠΕΤΡΙΑ ΤΗΝΕΦΑΓΑΝΕ ΣΤΟ ΚΑΥΚΙ ΚΑΙ ΝΤΟΣΕΦΗΚΕΝΕ ΚΟΥΣΟΥΡΙ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η ΣΕΛΗΝΗ ΩΣ ΕΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΥΑΛΟ ΘΕΛΕΙ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες την σκέψη σου: