Kατοχικά Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

  Το να συνεχίζεις κόντρα στο ρεύμα της υποδούλωσης χρειάζεται υποστήριξη ..σας ευχαριστούμε για οτι μας προσφέρετε....

Οι απαρχές της ίδρυσης του Τάγματος των Ιlluminati

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις: At Σάββατο, Δεκεμβρίου 08, 2012 Και μέχρι τωρα έχει.

Ποιοί είναι οι Illuminati και ποιοί οι στόχοι τους;  Για να μπορέσουμε να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να εξετάσουμε, έστω και συνοπτικά και εν συντομία, τις απαρχές-την προέλευση των Illuminati και τον τρόπο με τον οποίο κατέστρωσαν τα σχέδια υποδούλωσης του κόσμου.

Μία σύντομη Ιστορία των Illuminati

Το κίνημα ιδρύθηκε την 1η Μαίου του 1776 στο Ingolstadt (στην Άνω Βαυαρία) ως το Τάγμα των Illuminati, με αρχικά ιδρυτικά μέλη πέντε άτομα,  με ηγετική φιγούρα τον πρώην Ιησουίτη Adam Weishaupt (ψευδώνυμο Σπάρτακος), ο οποίος αποτέλεσε τον πρώτο καθηγητή Εκκλησιαστικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Ingolstadt. Στα μέλη των Illuminati συγκαταλέγονταν ελεύθεροι ανεξάρτητοι διανοούμενοι στο πνεύμα του ριζοσπαστικού διαφωτισμού οι οποίοι μετατρέπονταν σε μέλη του Τάγματος έπειτα από επιλογές ανάμεσα σε άτομα τεκτονικών-μασονικών στοών.

Τα μέλη των Illuminati έπρεπε απαραιτήτως να ορκιστούν σε όρκο μυστικότητας και πλήρους υπακοής στους ανωτέρους τους. Τα μέλη διαχωρίζονταν σε τρείς κύριες τάξεις και κάθε μία από αυτές αποτελούνταν από αρκετές βαθμίδες.  

ILLUMINATIΑρχικά ο Weishaupt σχεδίαζε να ονομάσει το κίνημα ως “Perfectibilists”. Το τάγμα ονομαζόταν επίσης και ως οι Πεφωτισμένοι της Βαυαρίας. Αρκετοί διανοούμενοι και προοδευτικοί πολιτικοί συγκαταλέγονταν στα μέλη του Τάγματος συμπεριλαμβανομένων των Ferdinand του Brunswick και του διπλωμάτη Xavier von Zwack, δεύτερο ανώτερο στέλεχος στην ιεραρχία του Τάγματος. Το Τάγμα των Πεφωτισμένων είχε απλώσει τη δράση του στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες – συχνά αναφέρεται ότι μόλις σε δέκα χρόνια από την ίδρυση του είχε εγκολπώσει στις τάξεις του περίπου 2.000 μέλη. Σημαίνοντα μέλη της μετέπειτα περιόδου αποτέλεσαν ο Johann Wolfgang von Goethe, ο Johann Gottfried Herder και οι Δούκες της Gotha και της Βαιμάρης - Weimar.

Το 1777 ο Karl Theodor έγινε ο ηγέτης της Βαυαρίας. Ήταν υπέρμαχος της ιδεολογίας του Πεφωτισμένου Δεσποτισμού και η κυβέρνησή του απαγόρευσε τη δράση όλων των μυστικών κοινωνιών συμπεριλαμβανομένων των Illuminati. Ο Μάρτιος του 1785 και πιο συγκεκριμένα η ημερομηνία 2 Μαρτίου του 1785 αναφέρεται και ως το «τελικό χτύπημα» για τους Illuminati στη Βαυαρία. Ο  Weishaupt τράπηκε σε φυγή και όλα τα έγγραφα και οι μυστικές ανταποκρίσεις του Τάγματος κατασχέθηκαν τα δύο αμέσως επόμενη έτη (1786 και 1787). Εν συνεχεία δημοσιεύτηκαν από την κυβέρνηση το έτος 1787. Η οικία του Von Zwack ερευνήθηκε εξονυχιστικά ώστε να αποκαλυφθούν αρκετά από τα μυστικά έγγραφα και τους  σκοπούς του Τάγματος των Πεφωτισμένων.

pentapostagma.gr

Follow Me on Pinterest....Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφήΣου άρεσε; Παρακαλώ μοιρασε το χρησιμοποιώντας το παρακάτω λινκ...και μην ξεχάσεις να πατήσεις το κουτάκι στα σχόλια ωστε να ενημερώνεσαι με υπενθυμίσεις για τα νέα σχόλια ..


Μην' ξεχάσεις να διαβάσεις ακόμα...