Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

ΕΣΠΑΣΑΝ ΚΩΔΙΚΟ 250 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΜΕΣΑ ΜΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Nikolaos Gonos / /
Ο διδάσκαλος φοράει ένα φυλακτό με ένα μπλε μάτι στο κέντρο. Ενώπιον του, ένας υποψήφιος γονατίζει στο δωμάτιο υπο το φως των κεριών, και περιβάλλεται από μικροσκόπια και χειρουργικά εργαλεία. Το έτος είναι περίπου 1746. Η μύηση έχει ξεκινήσει.

Ο διδάσκαλος δίνει ένα κομμάτι χαρτί μπροστά από τον υποψήφιο και τον διατάζει να βάλει ένα ζευγάρι γυαλιά. "Διαβάσε," τις εντολές.

 Ο υποψήφιος στραβίζει, γιατί αυτό είναι μια αδύνατη αποστολή. Η σελίδα είναι κενή.

Ο υποψήφιος είναι υποχρεωμένος να μην πανικοβληθεί. Υπάρχει ελπίδα για το όραμά του και για τη βελτίωση του. Ο δάσκαλος σκουπίζει τα μάτια του υποψηφίου με ένα πανί και διατάζει να αρχίσει την προετοιμασία για τη χειρουργική επέμβαση. Αυτός επιλέγει ένα τσιμπιδάκι από τον πίνακα. Τα άλλα μέλη παρόντες ανάβουν τα κεριά τους.


Ο διδάσκαλος ξεκινά να μαδάει τις τρίχες από τα φρύδια του υποψηφίου. Αυτή είναι μια τελετουργική διαδικασία, και καμία σάρκα δεν κόβεται. Αυτά όλα είναι «συμβολικές ενέργειες, εκ των οποίων καμία δεν είναι χωρίς νόημα," ο διδάσκαλος εξασφαλίζει τον υποψήφιο. Ο υποψήφιος τοποθετεί το χέρι του στο φυλαχτό του διδάσκαλου. Προσπάθησε πάλι, λέει ο δάσκαλος , αντικαθιστώντας την πρώτη σελίδα με μια άλλη. Αυτή η σελίδα είναι γεμάτη με χειρόγραφο κείμενο. Συγχαρητήρια αδελφέ, λένε τα μέλη. Τώρα μπορείς να δείς.


Για περισσότερα από 260 χρόνια, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας και οι λεπτομέρειες αυτής της τελετουργίας, παρέμειναν ένα μυστικό. Ηταν κρυμμένα σε ένα κωδικοποιημένο χειρόγραφο, ένας από τα χιλιάδες που παρήχθησαν από τις μυστικές κοινωνίες του 18ου και 19ου αιώνα. Στο απόγειο της δύναμής τους, οι μυστικές οργανώσεις, κυρίως οι Ελευθεροτέκτονες, είχαν εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς, από την αποικιακή Νέα Υόρκη ως στην αυτοκρατορική Αγία Πετρούπολη. 

Η απόρριψη τους σήμερα γίνεται τροφή για τους θεωρητικούς της συνωμοσίας, και τα αφιερώματα του History Channel που εξυπηρέτησαν κάποτε ένα σημαντικό σκοπό. Τα σπιτάκια τους ήταν ασφαλή σπίτια όπου ελεύθεροι στοχαστές θα μπορούσαν να διερευνήσουν τα πάντα, από τους νόμους της φυσικής για τα δικαιώματα του ανθρώπου με τη φύση του Θεού, όλα κρυμμένα από την καταπιεστική, και αυταρχική μάτια της εκκλησίας και του κράτους. Αλλά κυρίως επειδή ήταν τόσο μυστικοπαθής, και έτσι λίγα είναι γνωστά για τις περισσότερες από αυτές τις οργανώσεις. Ολα τα μέλη έχασαν τη ζωή τους πάνω από έναν αιώνα πριν, και πολλά από τα κρυπτογραφημένα κείμενα τους έχουν απορριφθεί από τους ιστορικούς ως αδιαπέραστες καινοτομίες.

atheatignosi.gr

Follow Me on Pinterest....Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφήNikolaos Gonos


Τίποτα δεν διαρκεί ούτε η Νίκη ούτε η ήττα ! Η απόφαση της αρχής σου είναι και ο λόγος που είσαι εδώ ! Θα στο θυμίσω μέχρι το τέλος!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΕ FACEBOOK PROFILE

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

© 2014 Kατοχικά Νέα | Distributed By Sudo Dev Team | Designed By VelvetStudio.gr